90 هزار هکتار کشت دوم و رتون برنج در مازندران انجام شد
به گزارش ایران عکس، خبرگزاری خبرنگاران- رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران مقدار فراوری شلتوک را در استان یک میلیون و 300 هزار تن ذکر کرد و گفت: 90 هزار هکتار زیرکشت دوم و رتون برنج در استان رفته است .

به گزارش خبرنگارخبرنگاراندفترمازندران درساری، عزیزاله شهیدی فر با اشاره به فراوری بیش از 7.5 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان گفت: 10 درصد ارزش فراوری ناخالص ملی کشور را بخش کشاورزی به خود اختصاص داده است و باید کوشش کنیم فراوری انواع محصولات مالی و استراتژیک را توسعه دهیم.
وی برنج، مرکبات و دام و طیور را جزو محصولات استراتژیک و مالی ذکر کرد و گفت: برنج از جمله محصولات مهم به تعداد می رود و در سال های اخیر، مکاهماسیون سبب سهولت کار برنجکاری شده است.
وی افزایش هزینه های فراوری را از جمله دغدغه ها بیان نمود و گفت: به رغم فراز و نشیب ها و تنش های های آبی شاهد افزایش سطح شالیزارها و رشد سطح کشت ارقام پرمحصول در استان بودیم و سطح کشت ارقام پرمحصول از 47 هزار هکتار به 67 هزار هکتار رسیده است.
شهیدی فر با بیان اینکه در کشت اول پیش بینی فراوری یک میلیون و 300 هزار تن شلتوک محقق شد، گفت: 99 درصد شالیزارهای استان برداشت و به بازار عرضه شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه نمود: در مناطقی که با کم آبی روبرو نبودیم، 90 هزار هکتار شامل 45 هزار هکتار کشت دوم و مابقی رتون در استان انجام شد و شرایط خوبی دارند.
وی درباره قیمت شالی و برنج در استان گفت: تعادلی بین ارقام محلی و پرمحصول در استان وجود دارد و از نظر قیمتی هم تفاوت معناداری دیده نمی گردد و سال جاری 30 درصد ارقام پرمحصول بیشتر بوده است و باید این مقدار به 50 درصد برسد.
شهیدی فر یادآور شد: فجر، شیرودی، تیسا، روشن از جمله ارقام محلی پرمحصول و تجاری است و بازارپسندی خوبی دارد.
منبع: خبرگزاری آریا