اصول کاشت و نگهداری گل بنجامین در خانه

به گزارش ایران عکس، گل بنجامین درختچه ای زینتی از خانواده انجیر است. نور کافی، خاک کمپوستی، کوددهی منظم و مه پاشی از شرایط نگهداری گل بنجامین در خانه است.

اصول کاشت و نگهداری گل بنجامین در خانه

جهت دریافت خدمات پتینه سقف منزل با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

بنجامین (Ficus benjamina) یکی از درختچه های زینتی بسیار زیبا و روح بخش برای فضای آپارتمان و محل کاراست. بیشتر افراد در گلفروشی ها جذب برگهای کوچک و فراوان گیاه شده، آن را خریداریمیکنند ولی پس از مدتی برگها ریخته و گیاه شادابی خود را ازدست میدهد. تعداد کمیاز افراد از نحوه نگهداری بنجامین آگاهند. اگر شما هم علاقهمند به نگهداری گیاه بنجامین در خانه خود هستید و سوالاتیدر زمینه نحوه نگهداری و پرورش گل بنجامین دارید، با خبرنگاران همراه شوید.

طرز نگهدای گل بنجامین در خانه

نگهداری از گل بنجامین برای تازه کارها مشکل بوده، چرا که گیاه از حساسیت بالایی برخوردار است. نکات زیر میتواند به شما در نگهداری از گیاه یاری کند. همچنین شرایط محیطی مورد نیاز رشد و نگهداری این گیاه به توضیح زیر میباشد:

  • درجه حرارت: درجه حررات مناسب برای رشد گیاه 15 تا 24 درجه سانتی گراد میباشد.
  • آب: آب آبیاری برای گیاه بنجامین لازم است فاقد املاح بوده، لازم است بدانید استفاده از آب ولرم و همدما با محیط برای گیاه مطلوبتر است. میزان آبیاری لازم در تابستان حداکثر هفته ای دو بار و در زمستان هر 10 روز یکبار کافی است. ذکر این نکته لازم است که گیاه را زمانی آبیاری کنید که کاملا سطح خاک خشک شده باشد.
  • رطوبت هوا: عمل مه پاشی برای گل بنجامین باید هر دو روز یکبار انجام گیرد به جز در مواقعی که درجه حرارت زیر 15 درجه است.
  • نور: گیاه بنجامین به نور بیشتری نسبت به سایر گیاهان آپارتمانی نیازمند است، اما تابش مستقیم آفتاب را تحمل نمی کند.
  • کوددهی: در فصل بهار و تابستان هر دو هفته یکبار تغذیه مصنوعی با کودهای شیمیایی محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی برای این درختچه لازم است.
  • خاک: بهترین خاک برای فیکوس بنجامین ، خاک کمپوست (خاک برگ) یا خاک لومی (مخلوطی از شن، رس و مواد آلی) است.
  • تعویض گلدان: از تعویض مکرر گلدان بنجامین پرهیز گردد. به طور کلی تا هنگامی که گیاه جوان است هر دو سال نیاز به تعویض گلدان دارد. زمانی که گلدان به حداکثر حجم خود رسیده باشد تعویض خاکهای سطحی گلدان با خاک نو توصیه میگردد.

قلمه زدن گل بنجامین

بنجامین را میتوان از اواسط بهار تا اوایل تابستان تکثیر کرد. البته این کار صبر و حوصله فراوان می خواهد . به این منظور در تابستان از ساقه چوبی نشده بنجامین قلمه بگیرید. برای تکثیر از قلمه هایی که حداقل یک برگ همراه دارد استفاده گردد. استفاده از هورمون ریشه زا نیز توصیه می گردد.

به این منظور قلمه انتهایی ساقه را به طول 8 تا 10 سانتیمتر با قیچی باغبانی جدا کنید و در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید و تک تک در گلدانی با قطر دهانه 6 سانتیمتر، حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه قرار دهید و با کیسه پلاستیکی بپوشانید. این در صورتی است که محیط خیلی خشک باشد.

توجه داشته باشید، افتادن ناگهانی برگ، علامتی برای روبه نابودی رفتن یا و اشکالی در عمل تکثیر گل بنجامین است.

اگر ریشه دهی سالم و مناسب انجام شد، قلمه ها را در گلدانی با قطر دهانه 11 تا 13 سانتیمتر حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت بکارید.

گفتنی است، به طور کلی تکثیر این گیاه در خانه مشکل است و برای افرادی که در نگهداری گیاهان آپارتمانی تازه کار هستند تکثیر بنجامین توصیه نمی گردد، زیرا گیاه خیلی حساسی است و تکثیر و ازدیاد این گیاه برای افراد کمی با تجربه بیشتر توصیه می گردد.

مشخصات گیاه بنجامین

گیاه بنجامین از خانواده انجیر ( موراسه )است و با نامهای انجیل یا انجیر مجنون نیزشناخته میگردد. این گیاه دارای برگ های کوچک با رنگ سفید و سبز به صورتابلق است، و به همین دلیل به بنجامین ابلق نیز شناخته مگردد. برگ های گیاه، سبزروشن، بیضی شکل،نوک تیز و شاخه ها دارای خاصیت ارتجاعی و آویزان است. ارتفاع ایندرختچه در هوای آزاد به 5 متر می رسد .معمولااین درختچه زیبا را به دلیل حساسیت بالا و مقاومت کم در برابر عوامل محیطی رویفیکوس بنجامین پیوند می زنند تا مقاوم تر گردد .

انواع گل بنجامینگیاه آپارتمانی بنجامین دارای انواع متفاوتی است که میتوان به چند نوع آن در زیر اشاره نمود. هر کدام از انواع این گل بر اساس شکل ظاهری و رنگ برگ ها نام گذاری شده اند.

  • بنجامین ابلق دارای برگ های سبز روشن و سفید
  • بنجامین سیلور دارای برگ های سبز تیره و سفید
  • بنجامین بلاک (سیاه) دارای برگ های سبز تیره
  • بنجامین سبز دارای برگ های سبز روشن

مسائل و سوالات رایج در زمینه نگهداری بنجامین

علت ریزش برگ بنجامین: مهمترین دلیل ریختن برگهای بنجامین در خانه کمبود نور است. با اضافه کردن نورمصنوعی این مشکل برطرف کنید. همچنین آبیاری نامنظم و ناکافی به گیاه نیز میتواند علتریزش برگها باشد.

لکه دار شدن برگهای پایینی و ریختن برگهای پایین: در زمستان و هوای سرد برگهای پایینی لکه دارشده و می افتند،این امر تا حدودی طبیعی است. به طور کلی با گذشت زمان برگهای پایینی درختچه هایبنجامین ابلق زرد شده و میریزند. این وضع غیر معمول نبوده، پس از چند سال قسمتهایپایینی گیاه تهی میگردد.

برگها چروکیده و خشک اند: تابش نور مستقیم آفتاب، کوتاهی در ایجاد رطوبت هوا یا خشکشدن خاک گلدان به مدت طولانی از عوامل این ناهنجاری است.

علت زرد شدن برگ بنجامین: این مشکل نشانه عارضه جدی برای گیاه بوده، مهمترین دلیل آنکمبود مواد غذایی برای گیاه است. بنابراین توصیه میگردد گیاه را به طور مرتب کوددهینمایید.

ریزش ناگهانی برگ بنجامین: گل بنجامین گیاه حساسی است و به احتمال زیاد کمبود نور یاجابه جایی گیاه از یک محیط به محیط دیگر باعث بروز این عارضه شده است، بنابراینتوصیه میگردد از چرخاندن و جابه جایی گلدان بنجامین بپرهیزید .

منابع: کتاب راهنمای نگهداری گیاهان آپارتمانی، سایت راهنمای جامع گل و گیاه و باغبانی

منبع: setare.com
انتشار: 30 دی 1399 بروزرسانی: 30 دی 1399 گردآورنده: iranpixfa.ir شناسه مطلب: 1386

به "اصول کاشت و نگهداری گل بنجامین در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اصول کاشت و نگهداری گل بنجامین در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید