بوی فاضلاب در شاهدیه و زارچ یزد پیچیده

به گزارش ایران عکس، فرماندار یزد گفت: بوی بد فاضلاب و همچنین پشه که در سال های اخیر به شدت باعث نارضایتی مردم شاهدیه و زارچ شده و باید به صورت عملی برطرف شده گردد.

بوی فاضلاب در شاهدیه و زارچ یزد پیچیده

به گزارش خبرنگاران، سیدمحمد رستگاری در نشست آنالیز رفع معضل پشه و تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد، اظهار کرد: متأسفانه مشکل پشه و بوی بد فاضلاب به شدت نارضایتی ایجاد نموده و تشکیل این نشست برای این است که تمام مدیران عزمی برای رفع آن به صورت عملی داشته باشند.

وی اضافه کرد: مجموع آبی که حاصل تصفیه خانه فاضلاب است در قالب برکه ای رها شده و این مساله مشکل ساز است و سال قبل نیز نشستی برگزار و مقرر شده بود این مشکل رفع گردد که به دلیل عدم استفاده از پساب، کانون پشه به وجود آمده و سال جاری نیز این معضل اضافه شده است.

فرماندار یزد گفت: به نظر می رسد این معضل هر ساله است و می طلبد که در کنار سم پاشی این محل، برای جابجایی آن به چندین کیلومتر دورتر از مناطق مسکونی اقدام گردد.

رستگاری توضیح داد: شهرداری شاهدیه و زارچ که فضای سبز آنها نیز در حاشیه و کمربند سبز شهر یزد قرار گرفته است هیچگونه تخصیصی از پساب تصفیه خانه فاضلاب ندارند و این در حالی است که بخش زیادی از این پساب در بیابان رها می گردد.

علی اسلامی مدیرعامل آب و فاضلاب استان یزد نیز در این نشست گفت: متأسفانه معضل پشه و رها شدن پساب فاضلاب و عدم استفاده از آن مصیبتی است که مردم را دچار نموده و بویژه در مناطق شهر شاهدیه و زارچ نارضایتی هایی بخصوص در فصل بهار و تابستان ایجاد می نماید.

وی اضافه کرد: من و همه همکارانم از اینکه مردم شاهدیه ناراضی هستند ناراحتیم و همه اقداماتی که جهت کاهش مشکل لازم بوده انجام داده و خواهیم داد اما تا زمانی که این آب به مصرف نرسد و در بیایان رها گردد پتانسیل وجود پشه وجود خواهد داشت.

اسلامی ادامه داد: 20 سال است که از 20 لیتر آغاز و به 280 لیتر رسیده که فاضلاب با هزینه زیاد تصفیه شده و رها می گردد و سپس تبخیر و برای مردم نیز مشکل ایجاد نموده است.

این مسئول اظهار داشت: در همان اوایل احداث تصفیه خانه فاضلاب سرب و روی مهدی آباد و مؤسسه کوثر، تخصیص همه پساب را گرفته اند ولی معلوم نیست کی قرار است استفاده گردد و ما فقط اقدامات پیشگیرانه داریم و تا این آب مصرف نگردد و یا انتقال نیابد این مشکل خواهد بود.

سید وحید غلمان مدیر تصفیه خانه فاضلاب شهر یزد نیز در این نشست گفت: رشد و تکثیر حشرات را هر ساله داریم و بخشی از منبع آن آب های تجمع یافته است و هر سال از انتهای اسفند کار سم پاشی آغار می گردد که به دلیل تغییرات آب و هوایی سم پاشی را از اوایل اسفند آغاز کردیم.

غلمان اضافه کرد: حتی نامه نگاری با سازمان هواپیمایی کشور اجرا شده تا در صورت امکان با استفاده از هواپیما و سم پاشی به صورت هوایی انجام گردد که در حال پیگیری هستیم هر چند ما کنترل می کنیم اما صد درصد نمی گردد حشرات را از بین برد.

نیره پور ملایی مدیرکل محیط زیست استان یزد نیز در این نشست گفت: معضل فاضلاب و راهی که برای حل این معضل در پیش گرفته شده خودش به معضلی برای مردم تبدیل شده چون باز چرخانی آب به صورت درست اجرا نشده است.

وی اضافه کرد: نمونه این مشکل را در چابهار نیز داشتیم که در فصل گرما و افزایش رطوبت در آب های رها شده تصفیه شده فاضلاب باعث به وجود آمدن پشه و از نوع مالاریا که بسیار خطرناک بود، شد.

پورملایی ادامه داد: مساله جدی، آب های حاصل از تصفیه است که رها شده و هیچ گونه استفاده ای از آن نمی گردد و ضروری است تا زمان فراهم شدن زیر ساخت های انتقال آب نسبت به مدیریت این آب های رها شده اقدام گردد.

جوادیان زاده مدیرعامل آب منطقه ای استان یزد نیز در این نشست گفت: معضل استفاده از پساب فقط برای یزد نیست و در کل کشور وجود دارد که البته بعضی استان ها با استفاده از رودها و یا مسیرهایی که داشته اند این پساب را رها نموده اند ولی در یزد این امکان وجود نداشت و آب در برکه ای تجمیع شده است.

این مسئول اضافه کرد: زیبنده نیست در استان یزد که آب کم داریم بیشترین تبخیر را در کشور داشته باشیم و پساب در دشت و کویر سوزان رها شده و همه آن تبخیر می گردد و این معضل 10 سال است که به وجود آمده است.

وی ادامه داد: در دو سال گذشته این معضل از اولویت های ما بوده است هر چند در سال 93 و هنگامی که کل آب پساب 240 لیتر بوده 248 لیتر آن فروش رفته است و این حتی مقداری بیشتر از آب استحصالی و تعهدی برای طرف مقابل به وجود آمده که عمده ترین آن سرب و روی مهدی آباد و مؤسسه کوثر است.

جوادیان زاده گفت: ما نه می توانیم این پساب را به جای دیگر واگذار کنیم و نه آنها جهت استفاده از این پساب کاری انجام می دهند و اخیراً مقرر شد طرح بازچرخانی آب به منطقه چرخاب اجرا گردد که طرح آن تهیه شده و به دلیل آنالیز های زیست محیطی در انتظار موافقت مرکز هستیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 20 تیر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: iranpixfa.ir شناسه مطلب: 182

به "بوی فاضلاب در شاهدیه و زارچ یزد پیچیده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بوی فاضلاب در شاهدیه و زارچ یزد پیچیده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید