بی عدالتی دادگاه های اتریش در قبال یک ایرانی
به گزارش ایران عکس، 7 سال پیش بود که مهدی آرپادرئی همسر و فرزند خود را برای یک سفر 15 روزه به ایتالیا فرستاد، اکنون هفت سال است که او فرزندش، فرهاد را ندیده است!
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، مهدی آرپادرئی پدری است که به مدت هفت سال از دیدن فرزند خود محروم بوده! فرزندی که در یک کشور پیشرفته اروپایی ساکن است اما دادگستری اتریش حتی حق دیدن فرزند را برای پدر به رسمیت نشناخت! ماجرا از آن جا آغاز می گردد که مهدی آرپادئی در سال 91 همسر و فرزند خود را برای یک سفر 15 روزه به ایتالیا فرستاد و همین سفر ساده آغاز داستانی تلخ و سرگردانی بی خاتمه برای مهدی بود .
اکنون 7 سالی می گردد که مهدی آرپادرئی از همراهی فرزندش محروم شده و با این که طبق قانون، مسئولیت حضانت فرزند با پدر است اما کشورهای اروپایی در این حادثه خاص و منحصر به فرد، رأی را به نفع مادر صادر و یک پدر را از دیدن فرزندش که کوچک ترین حق اوست، محروم کردند. البته در این حادثه مادر فرزند با توسل به اتهامات واهی که در حضور مسئولان قضایی اتریش به مهدی نسبت داد؛ توانست تابعیت آن کشور را به دست آورد. شاید همین اتهامات بود که باعث شد دادگاه در مقابل خواست بر حق پدر که چیزی جز ملاقات فرزند خود نبود، ایستادگی نمایند .
برای واکاوی این پرونده و اتفاقی که برای مهدی به وجود آمده با وی به گفتگویی صمیمانه نشستیم که مشروح آن در ادامه می آید، اما مهم ترین نکته ای که مهدی آرپادرئی در طول مصاحبه به آن اشاره می کرد، نقض حقوق بشر از سوی کشورهایی است که فقط ادعای حمایت از حقوق انسان ها را دارند .
خود را معرفی کنید و درباره حادثه ای که برای شما رخ داد شرح دهید.
آرپادرئی: من، مهدی آرپادرئی حدود 7 سالی می گردد که به خاطر نقض حقوق بشر توسط قوه قضائیه اتریش از دیدن تنها پسرم محروم شده ام. داستان از آن جا آغاز شد که در شهریور ماه سال 91 همسر و پسرم را برای یک سفر تفریحی 15 روزه به ایتالیا فرستادم. در آن موقع به ما ویزای خانوادگی ندادند لذا برای همسر و فرزندم ویزا و بلیت گرفتم و قرار شد آن ها به شهر میلان رفته و از آن جا نیز به شهر توریستی ونیز بروند. بعد از اتمام این 15 روز خواستم برای آن ها بلیت تهیه کنم تا به ایران بیایند، اما همسرم به من خاطرنشان کرد که میخواهد با فرهاد به اتریش رفته و چند روزی هم آن جا اقامت داشته باشند و سپس به ایران باز گردند و من هم به دلیل این که به همسرم اعتماد داشتم برای آن ها پول واریز نموده و گفتم که در اتریش نزد اقوام من بروید، چراکه بعضی از اقوام بنده در این کشور سکونت داشته و دارند .
سفر به اتریش بهانه جدا کردن فرهاد از مهدی!
پس از مدتی اقامت در اتریش، همسرم گفت که قصد پناهندگی دارد و وعده داد که بعد از اخذ پناهندگی مقدمات رفتن من به اتریش را نیز فراهم کند. من هم در این مدت آن ها را تأمین اقتصادی می کردم. همسرم با بهانه های مختلفِ طول کشیدن فرآیند اخذ پناهندگی خود را توجیه می کرد و به همین دلیل حمایت های اقتصادی من از او یک سال و نیم به طول انجامید .
چرا خودتان برای آنالیز موضوع به اتریش نرفتید؟
آرپادرئی: در این یک سال و نیم تمام دارایی و شرکتی که داشتم را فروخته و پول آن را برای همسرم ارسال می کردم، اما به دلیل این که اقدامی صورت نمی گرفت؛ شک نموده و تصمیم گرفتم بعد از اخذ ویزا به اتریش بروم. در اتریش متوجه شدم که حدود 7 ماهی است که همسرم بدون اطلاع من پناهنده این کشور شده و جالب تر این که، دین خود را نیز تغییر داده و به مسیحیت روی آورده است. متأسفانه این خانم در این مدت من را بی اطلاع نگه داشته بود تا ماهانه برایش پول ارسال کنم .
همسرم بدون این که از من جدا گردد؛ در اتریش ازدواج کرد!
این خانم با این که به صورت قانونی همسر بنده محسوب می شد، اما در اتریش با فرد دیگری ازدواج نموده بود و از من نیز برای گذراندن امورات زندگی خودش پول دریافت می کرد. بعد از اطلاع از حقیقت ماجرا، تصمیم گرفتم تا مراتب را از راه قانونی پیگیری کنم و در واقع همسرم دیگر برایم مهم نبود و تمام اقدامات را انجام می دادم تا فرزندم را از چنگ او بیرون بیاورم. فرزندم فرهاد 7 ساله بود که از ایران رفت و درحال حاضر حدود 14 سال سن دارد. وابستگی من و فرهاد به یکدیگر وصف شدنی نبود و به همین دلیل بود که تمام کوشش خود را انجام دادم تا فرهاد را به ایران بیاورم .
همسر شما چطور توانست پناهندگی اتریش را بگیرد؟
آرپادرئی: از بنده به دادگاه اتریش شکایت نموده بود، لذا هیچ وقت نتوانستم حتی با او صحبت کنم. وی در دادگاه عنوان نموده بود که من در ایران خلافکار بوده ام و طبق مدارکی که دادگاه وین، برای من فرستاد و ترجمه اش را نیز دارم؛ بیان شده است که بنده از سال 2009 تا 2011 به خاطر شرکت در تظاهرات سیاسی و خلافکار بودن در زندان بودم، این درحالی است که طبق گواهی عدم سوء پیشینه ای که از پلیس دریافت کردم، بنده هیچ سابقه کیفری نداشتم و اصلاً سیاسی نبودم که بخواهم در تظاهرات شرکت کنم. خانم بنده این اتهامات را در دادگاه اتریش عنوان نموده بود که بتواند پناهندگی بگیرد .
وی به دادگاه گفته بود که چون در ایران امکان تغییر دین نداشته و از طرفی چون شوهرش در زندان بوده لذا به فکر فرار از ایران افتاده و حتی عنوان نموده که از راه زمینی از ایران خارج شده است. اما همه مدارک و پاسپورت این خانم نشان می دهد که ویزای این فرد برای ایتالیا بوده و به صورت هوایی از ایران خارج شده است، اما نمی دانم دادگاه اتریش بر چه مبنایی سخنان وی را قبول نموده است؟ !
همسرم برای صدور رأی به نفع خودش من را فردی الکلی و متجاوز خواند!
او هم چنین در دادگاه مرا فردی الکلی و متجاوز معرفی می نماید و می گوید که دائم به وی تجاوز می کردم و حتی به زنان دیگر تجاوز می کردم و البته این ها صرفاً دروغ هایی بود که برای اخذ پناهندگی عنوان می شد و تا حدودی خنده دار است زیرا من در سال 1390 عمل قلب باز انجام دادم، در نتیجه هرگز از لحاظ فیزیکی امکان این کارها را نداشتم .
در حالی که مستندات ورود هوایی و قانونی همسر شما به ایتالیا و اتریش موجود است، دادگاه چطور ادعاهای وی را قبول کرد؟
آرپادرئی: دادگاه اتریش همه این موارد را آنالیز کرد و به این نتیجه رسید که همسر من به صورت هوایی به ایتالیا رفته و بعد از آن به اتریش آمده است و کذب بودن ادعای ورود قاچاقی وی به اتریش در دادگاه اثبات شد. من تمام مدارک خود را به دادگاه اتریش تسلیم کردم و به دلیل ناراحتی قلبی ای که داشتم به ایران برگشتم تا بعد از درمان مجدد به اتریش برگردم اما پس از درمان متوجه شدم این کشور دیگر اجازه ورودم را نمی دهد. موضوع از این قرار بود که همسرم دوباره از من شکایت و به دادگاه اعلام نموده بود که من ایشان را در اتریش کتک زده و پدر و مادرش را تهدید به مرگ کردم؛ در کمال تعجب، دادگاه نیز بدون این که از من سؤالی بپرسد، اسم من را در فهرست بلک لیست و افرادی قرار داد که حق ورود به کشور اتریش را ندارند !
آنا: یعنی دیگر اجازه بازگشت به اتریش را به شما ندادند؟
آرپادرئی: خیر، اجازه ندادند. البته به دلیل این که من نیز از همسرم در اتریش شکایت نموده بودم و وکیل نیز گرفته بودم، رسیدگی به این پرونده ادامه پیدا کرد ولی متأسفانه وکیل نیز کار خاصی برای من انجام نداد و فقط یک لایحه به دادگاه برد که تنها شامل مدارکی بود که من برای وی ارسال نموده بودم. اسناد ارسالی من این موضوع را به اثبات می رساند که صحبت های همسرم کاملاً دروغ است. برگ عدم سوءپیشینه ام را برای آن ها ارسال کردم که ثابت می کرد من در تاریخ ادعا شده در زندان نبودم و حتی در این زمان چندین سفر به کشور لهستان و امارات داشتم و مسلماً نمی توانستم هم در زندان باشم و هم در سفر !
دادگاه اتریش علی رغم رد اظهارات همسرم، حکمی علیه وی صادر نکرد!
قبل از این که همسرم به ایتالیا برود، به همراه وی به دفترخانه شماره 1446 واقع در خیابان سهروردی رفتیم و اجازه خروج فرهاد(فرزندم) را به مدت 15 روز برای سفر تفریحی به وی دادم و تمام اقدامات قانونی صورت گرفت و آن ها با هواپیما از کشور خارج شدند؛ مطالبی که درخصوص خروج قاچاقی همسر و فرزندم از کشور مطرح می گردد، کاملاً دروغ است. بعد از مدتی وکیل خود را تغییر دادم و این فرد در این مدت تنها کاری که توانست بکند این بود که دادگاه را متوجه کند که حرف های این خانم دروغ است و قرار شد اجازه ورود به اتریش را به من بدهند. بعد از مراجعه مجدد به اتریش و شرحات و ارائه اسناد در دادگاه و با کوشش وکیلم، حکم قبلی علیه بنده تغییر کرد و دادگاه حکم قبلی خود را نقض کرد .
اقداماتی که در ایران برای باز پس گیری فرزندتان انجام دادید، به چه صورت بوده است؟
آرپادرئی: درخواستم را در ایران به وزارت امور خارجه ارائه دادم و به سفارت ایران در اتریش رفتم و حتی نامه سرکنسول نیز موجود است و جالب اینجاست که در کنسولگری ایران در اتریش به من خاطرنشان کردند که از دست ما کاری برنمی آید و خودت برو وکیل بگیر تا شاید بتوانی فرزندت را به ایران ببری! به امور بین الملل قوه قضائیه نیز درخواستم را ارائه دادم و یکی از مسئولان در امور بین الملل گفت که برو به امید خدا کارت حل می گردد! اما متأسفانه هیچ کمکی از سوی دولت ایران نیز صورت نگرفت و حتی مسئول مربوطه در امور بین الملل قوه قضائیه به من خاطرنشان کرد که چون طرف مقابل آن ها ایران است، بعید به نظر می رسد که به حق ات برسی !
وی ادامه داد: قوه قضائیه خاطرنشان کرد که چون استرداد مجرم نداریم لذا کاری از دست ما برنمی آید و از طرفی چون ارتباط دستگاه عدالت ما با کشورهای اروپایی خوب نیست، به همین دلیل نمی توانیم کاری کنیم. می خواهم بگویم که متأسفانه کشور خودم نیز هیچ حمایتی از من انجام نداد .
در دادگاه دوم چه شرحاتی از شما خواستند؟
آرپادرئی: وقتی دادگاه متوجه این موضوع شد که این خانم به آن ها دروغ گفته، حکم تبرئه برای من صادر کرد اما در دادگاه دوم از من شرح خواستند که به چه دلیلی این خانم را در اتریش کتک زده ام و هرچه تأکید کردم که این کار را انجام نداده ام قبول نکردند و به من خاطرنشان کردند که باید او را طلاق بدهم. طلاق را مشتاقانه پذیرفتم اما عنوان کردم براساس قانون مسئولیت حضانت بچه برعهده من است اما دادگاه حق من را نادیده گرفت .
بعد از دادگاه دوم اجازه ملاقات با فرزندتان را پیدا کردید؟
آرپادرئی: دادگاه خاطرنشان کرد که مادر فرهاد اجازه ملاقات شما با فرزندتان را نمی دهد. البته توجه داشته باشید در سفر دوم از همان لحظه ورودم به اتریش در فرودگاه وین به من گفتند که باید به منطقه 20 وین بروم تا نزد بازپرس جنایی مطالبی را ارائه کنم. این موضوع نیز به دلیل ادعاهایی بود که همسرم درباره تجاوز و تهدید به قتل وی، نزد دادگاه مطرح نموده بود .
مگر چیزی به اسم تجاوز به همسر داریم؟
آرپادرئی: متأسفانه این طور اعلام شد، ظاهراً در قانون آن ها رابطه زن و شوهر تجاوز حساب می گردد و اگر این طور باشد، حکم جنایی خواهد داشت. دادگاه جنایی هم من را خواست و بابت این موضوعات از من سؤال کرد. جالب این جا است که بازپرس جنایی خانمی حدود 50 ساله بود که می گفت هر مطلبی که در این جا بیان کنید، علیه خودت استفاده خواهد شد. وی درباره این که چرا خانواده ات را تنها به اتریش فرستادی سؤال کرد که گفتم خودتان در خواست ویزای خانوادگی را رد کردید و دائم به من می گفتید که چرا الکل مصرف می کردی و همسرت را کتک می زدی که در پاسخ به این سؤال نیز گفتم که بنده ناراحتی قلبی دارم و پرونده پزشکی دارم که نشان می دهد اصلاً سابقه مصرف الکل نداشتم .
همسرم به بهانه کوشش برای پناهندگی همه دارایی من را گرفت!
بعد از این که مدارک را به بازپرس دادم و مدارکی را نیز نزد کشیش کلیسایی که خانم بنده در آن جا مسیحی شده بود، بردم؛همگان متوجه شدند که حق با من است و همسرم برای این که بتواند پناهندگی بگیرد دست به هر کاری زده است و با گذشت مدتی از این حادثه، دادگاه تنها کاری که انجام داد این بود که پناهندگی او را باطل کرد .
در این مدت چه مقدار پول برای همسر خود فرستادید؟
آرپادرئی: ماهانه از یک هزار یورو تا سه هزار یورو برای آن ها می فرستادم و البته برای این کار رابطی وجود داشت که بین ایران و اتریش در رفت و آمد بود و این فرد در دادگاه شهادت داد که تا آن لحظه 15 هزار یورو به این خانم داده است. البته من کل زندگی خود را فروختم و صرف این کار کردم که رقم آن بسیار بالاست. این موضوعات مهم نیست و اگر هم احتیاج باشد تا دوباره پولی هزینه کنم تا فرزندم را به ایران برگردانم دوباره این کار را انجام می دهم و مهم برای من این است که فرهادِ من پیش خودم باشد .
دادگاه اتریشی: هر 6 ماه حق داری یک عکس از فرزندت ببینی!
بعد از دادگاه دوم چه اتفاقی برای شما افتاد؟
آرپادرئی : بار اولی که فرزندم را در اتریش دیدم حدود یک ساعتی در بغل یکدیگر گریه کردیم و از حالت بچه معین بود که در اتریش زجر می کشد و من به همسر سابقم گفتم که هرچقدر پول می خواهد به او می دهم و فقط فرهاد را رها کند و به وی گفتم که این بچه را اذیت نکن که نتیجه ای نداشت. بعد از این که به ایران برگشتم به صورت اسکایپی با فرزندم در ارتباط بودم و هر دو روز یک بار می توانستم با او به مدت 30 دقیقه صحبت کنم. یعنی این تنها حقی بود که دادگاه اتریش برای من قائل شده بود که البته بیش از سه یا چهار بار انجام نشد .
مادر فرهاد وقتی دید که رابطه من و فرزندم خوب است، کوشش کرد تا این رابطه را خراب کند، او آغاز به شست وشوی مغزی فرهاد کرد و همین کار سبب دور شدن عاطفی او از من شد، او به من اتهام زد که در مکالمه اسکایپی توهین نموده ام و الفاظ ناشایست نسبت به او به کار برده ام که دروغ است و من فیلم مکالمات را دارم ولی با همین ادعا در دادگاه اتریشی حق مکالمه اسکایپی هم از من سلب شد و نهایتاً پس از سه سال پی گیری در سال گذشته، دادگاه عدالت پیشه کشور اتریش طی حکمی اعلام نموده که مادر بچه هر 6 ماه یک بار فقط یک عکس از پسرم فرهاد برای من ارسال کند. بعد از این تصمیم، این پرونده را به کانون حمایت از بچه ها کشور اتریش بردم اما در آن جا نیز مانند دادگاه اتریش اقدامی صورت نگرفت. مادر فرهاد، او را از من و کشور ایران ترسانده و به وی گفته بود که در ایران جنگ شده و من مسیحی هستم و اگر به ایران بروم کشته می شوم، فرهاد تحت تأثیر این حرف ها نهاده شد و به دادگاه خاطرنشان کرد که دیگر نمی خواهد من را ببیند. اما من یک سؤال دارم، چطور امکان دارد فرهادی که تا چند روز به دیدن من اشتیاق داشت و می گفت: بابا دلم برات تنگ شده، حالا میلی به ملاقات من و بازگشت به ایران را ندارد؟
بعد از رفت و آمدهایی که به وزارت خارجه داشتم، مسئولان با آنالیز شناسنامه تأیید کردند که فرهاد فرزند من است و قرار شد تا نامه ای رسمی صادر نمایند که به اتریش ببرم و فرهاد را تحویل بگیرم اما هیچ گاه این خواسته عملی نشد .
درباره فعالیت خود در ایران شرح دهید؟
آرپادرئی: در ایران شرکت پیمانکاری خط کشی داشتم و همسرم را هم یکی از سهامداران شرکت کردم و همین گواه بر رابطه خوب من با او بود .
درباره فعالیت سیاسی همسرتان شرح دهید؟
آرپادرئی: این که گفته می گردد کشورهای اروپایی به افراد سیاسی پناهندگی می دهند، صحت دارد اما من و همسرم هیچ وقت فعالیت سیاسی نداشتیم، او در ایران مربی ورزش و ایروبیک بانوان بود .
آخرین بار کی به اتریش سفر کردید؟
آرپادرئی: بعد از سال 2016 دیگر به کشور اتریش نرفتم، آخرین باری که آن جا بودم به آن ها گفتم تا شرایطم را معین نکنید از این جا نمی روم. بعد از این که مادر فرهاد او را ترسانده بود، معین شد که این خانم دارای مسائل روانی است و صلاحیت نگهداری فرزند را ندارد اما با این وجود هم از طرف دادگاه اقدامی صورت نگرفت. با وجود این که گفته بودم که تمایلی به ماندن در اتریش ندارم، اما آن ها من را به کمپ پناهندگان منتقل کردند و گفتند که باید مراحل اداری را طی کنم و حدود 50 روز در این کمپ ماندم. زمانی که از کمپ بیرون آمدم، یک روز فرزندم را در خیابان دیدم که برای رفتن به مدرسه سوار مترو شد، تصمیم گرفتم که به دنبالش بروم، بعد از این که از مترو پیاده شد، نزدیک رفتم و او را در آغوش گرفتم اما فرهاد به دلیل صحبت های مادرش از من می ترسید. از طریق یکی از نامه ها، آدرس خانه همسرم را پیدا کردم و مدام در محدوده خانه او بودم تا شاید فرهاد را دوباره ببینم، روز بعد فرهاد همراه مادرش به مدرسه رفت، زمانی که همسرم، من را در اتوبوس دید آغاز به فریاد زدن کرد، من اعتنایی به حرف های او نکردم و به سمت فرهاد رفتم اما او دیگر تمایلی به دیدن من نداشت. بعد از آن اتفاق من به بیمارستان منتقل شدم و پس از بهتر شدن حالم به ایران برگشتم، اتریش دیگر برای من ویزا صادر نکرد و به همین دلیل دیگر نتوانستم به آن کشور بروم .
گر به اتریش بروم از قضات پرونده شکایت می کنم
اقدام بعدی شما برای رسیدن به فرزندتان چیست؟
آرپادرئی: اگر به من اجازه دهند که دوباره به اتریش بروم، می خواهم از قاضی های این پرونده به دیوان عدالت اداری اتریش شکایت کنم، تمامی موضوعات این پرونده به نفع من بوده اما باز آن ها اقدامی انجام ندادند. من از کشور و دادگاه اتریش سؤال می کنم که چطور می توانند یک پدر را از دیدن تنها فرزندش محروم نمایند؟ آیا حقوق بشری که دم از آن می زنند با این اقدام آن ها سازگاری دارد؟
فقط می خواهم فرزندم را در آغوش بگیرم و برایش شرح دهم که در این مدت چه بر سر زندگی ما آمده است .
درباره شرایط فرهاد بگویید و این که آیا او نیز پناهنده شده است؟
آرپادرئی: همسرم بعد از این که از من طلاق گرفت با فردی در اتریش ازدواج کرد تا بتواند دوباره مجوز پناهندگی بگیرد، دلیل این ازدواج هم باطل شدن ویزای او در پی دروغ هایش در دادگاه بود و تا آن جایی که من اطلاع دارم او دنبال دریافت اقامت فرهاد نیز بود .
نکته دیگر این است که ترجمه حکم دادگاه مبنی بر این که اظهارات مادر بدون سند و منطق است نزد بنده موجود است، اما متأسفانه تا به امروز که با شما صحبت می کنم هیچ اقدامی در راستای برگرداندن فرهاد از سوی کشور اتریش صورت نگرفته است .
دادگاه اتریش نه تنها کاری انجام نداد بلکه بازپرس پرونده به من گفت همین که بازداشت نشده ای جای شکر دارد! شنیدن این حرف زمانی برای من سخت تر شد که همین را از بعضی از مسئولان وزارت خارجه نیز شنیدم! این موضوع را از پلیس اینترپل ایران پیگیری کردم و گفتند که باید نامه حضانت فرزند را از دادگاه بگیرم اما زمانی که نزد قاضی رفتم گفت که این کار به نتیجه نمی رسد. مسئولان ایران و اتریش در این پرونده دو نگاه داشتند، آن ها گفتند که چون یک طرف پرونده ایران است، پرونده نتیجه نخواهد داشت و به همین دلیل به کار من رسیدگی نکردند و اتریش هم با این که دادگاه هایی را برگزار کرد اما هیچ اقدامی برای احقاقِ حق من انجام نداد و در کمال ناباوری در آخرین حکم تنها حق من را ارسال یک عکس، آن هم هر 6 ماه یک بار دانستند! در حالی که حق دیدن فرزند توسط پدر در بدوی ترین جوامع بشری نیز امری طبیعی و پذیرفته شده است .
در خاتمه اگر درخواستی هم از اصحاب رسانه دارید بفرمایید؟
آرپادرئی: تنها درخواستی که دارم ایجاد یک موج رسانه ای درباره این پرونده است و اگر این موضوع به کشور اتریش و رسانه های آن کشور کشیده گردد، شاید یک پدر به حق قانونی خود برسد؛ امید دارم تا با این کار دوباره فرهاد را در خاک ایران به آغوش بکشم .
روایت داستان از زبان مهدی آرپادرئی را در این فیلم مشاهده کنید:
در این پرونده شاهد تضییع حقوق یک ایرانی در خاک کشوری هستیم که از مدعیان آزادی و اجرای حقوق بشر است اما دستگاه قضای این کشور در عمل ثابت کرد که در احقاق حقوق مردم و مسائل حقوق بشری فقط ادعا دارد و دقیقاً عکس شعارهای خود رفتار می نماید. از طرفی کم کاری نهادهای داخلی در این پرونده نیز جای تأمل دارد و اگر دیپلماسی ما و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به بهترین نحو ممکن به وظایف خود عمل می کرد، امروز شاهد بروز چنین اتفاق هایی در کشور نبودیم که به آسانی فرزندی را از پدرش جدا نمایند و به کشور دیگر ببرند و دست هیچ فردی نیز به آن ها نرسد.
داستان زندگی مهدی آرپادرئی یکی از ده ها داستانی است که در آن حقوق ایرانی ها در سطح بین الملل تضییع می گردد و امیدواریم تا با اقدامات به جا و به موقع مسئولان دیپلماسی کشور و مسئولان امور بین الملل قوه قضائیه دیگر شاهد بروز پرونده هایی نظیر پرونده مهدی آرپادرئی نباشیم .
پیوست، ترجمه حکم دادگاه اتریشی که حق مکالمه اسکایپی مهدی آرپادرئی با فرزندش، فرهاد را سلب می نماید :
منبع: آنا
،
منبع: خبرگزاری تسنیم