پنیر پارمزان چیست؟ ، از طعم تا خواص و موارد استفاده
به گزارش ایران عکس، پنیر پارمزان که تحت عنوان پارمژیانو رژیانو هم شناخته می گردد، یکی از انواع پنیر ایتالیایی با خواص غذایی منحصر به فرد است. بعضی حتی آن را غذایی کاربردی به حساب می آورند، چون باور دارند که به بهبود سلامت و کاهش ریسک ناشی از بیماری های گوناگون یاری می نماید. می پرسید برجسته ترین ویژگی های پنیر پارمزان چیست؟ این که انبوهی پروتئین و کلسیم دارد و به راحتی هرچه تمام تر هضم می گردد.
این پنیر محبوب و مشهور ایتالیایی با استفاده از فرایندی فراوری می شود که قدمت صدها ساله دارد و دقیقا همین فرایند است که طعم و بافت به خصوص پارمزان را پدید می آورد. البته در نظر داشته باشید که در بسیاری از نقاط دنیا، هر پنیری که که خواص فیزیکی و شیمیایی مشابه داشته باشد را پارمزان می نامند، فارغ از این که با چه فرایندی فراوری شده است.
در ادامه این مقاله قصد داریم بگوییم پنیر پارمزان چیست، چطور فراوری می شود، مزایا و معایب بالقوه اش چیست و البته این که در چه غذاهایی می توانید از این پنیر بهره ببرید.
پنیر پارمزان چیست؟
پارمژیانو ٰرژیانو (Pamigiano Reggiano) یا آنچه عموم مردم تحت عنوان پارمزان می شناسند، پنیری ایتالیایی با طعمی آجیل گونه است که می تواند به صورت همزمان شیرین، نمکی و تلخ باشد. این پنیر بافتی شنماینده و رگه رگه دارد و به رنگ های گوناگونی که از سفید روشن تا زرد تیره متغیر هستند، به دست شما می رسند.
داریم راجع به پنیری سخت صحبت می کنیم که با استفاده از شیر گاوهای پرورش یافته در منطقه ها پارما، رژیو امیلیا، مودنا و بخش هایی از مانتوا و بولونیا در ایتالیا تهیه می شود، یعنی جایی در میان دره ها، تپه ها و کوه های میان رودخانه پو و رودخانه رنو. شیری که برای پروسس این نوع پنیر استفاده می شود، تحت پایش همیشگی تیم های کنترل کیفیت واقع شده است تا از وجود خواصی که پارمژیانو را به محصولی منحصر به فرد تبدیل می نمایند و همین طور نبود مواد افزودنی، اطمینان حاصل شود.
در واقع باید بدانید که نام پارمژیانو ٰزیانو تحت محافظت قانون ریشه نام گذاری محافظت شده اتحادیه اروپا است و تنها پنیرهایی که براساس قوانین سختگیرانه کنسرسیوم ناظر فراوری شده باشند این علامت تجاری را دریافت نمایند. این یعنی، پنیرهایی که تحت عنوان پارمزان به دست ما ایرانیان و بسیاری از مردم اقصی نقاط دنیا می رسند، در واقع متغیری از پارمژیانوی اصیل ایتالیا هستند که با فرایندها یا موادی متفاوت تهیه شده اند و پنیری ضعیف تر به حساب می آیند.
یکی از اصلی ترین ویژگی های پنیر پارمزان این است که در گذر زمان، ساختاری شنماینده تر و بافتی پوسته پوسته پیدا می نماید و در مجموع تردتر می شود. از سوی دیگر، این پنیری است که به راحتی هضم می شود، انبوهی مواد مغذی دارد و از جمله محصولات لبنی بدون لاکتوز به شمار میرود. پارمزان طعمی واقعا منحصر به فرد دارد، به خصوص زمانی که بدون هیچ گونه مواد افزوده به دست تان می رسد. تجمیع پروتئین، ویتامین های مختلف، کلسیم و مواد معدنی هم باعث می شود که یک خوراکی مفید برای تمام افراد و تمام رده های سنی باشد.
می خواهید بدانید یکی از متمایزنماینده ترین ویژگی های پنیر پارمزان چیست؟ این که گاهی با سطوح مختلفی از جا افتادگی به دست شما می رسد و هرکدام هم ویژگی های خاص خود را دارند: پنیر 18 ماهه پارمزان، نرم و لطیف است و با ارائه ترکیبی از طعم های گیاهی و میوه ای، پیش غذا و اسنکی بی نظیر به شمار میرود. بعد از 22 ماه، پارمزان عطری شدیدتر به خود می گیرد و بویی آجیلی هم به معادله آن اضافه می شود. پنیر 22 ماهه گزینه ای مناسب تر برای خوراکی هایی است که طعم هایی قوی تر را طلب می نمایند، مانند سوپ و ریزوتو.
پنیر پارمزانی که برای 30 ماه مانده باشد، هم عطر و طعمی قوی تر از همیشه داشته و هم می تواند به خودی خود یا همراه با مرباهای میوه ای، عسل یا چند قطره سرکه بالزامیک سنتی سرو شود. در نهایت باید گفت که فراوری پنیر پارمزان واقعا زمان می برد، چون تمام متغیرهای آن باید برای حداقل 12 ماه عمل آمده باشند.
تاریخچه پنیر پارمزان چیست؟
تاریخچه پنیر پارمزان هم به اندازه عطر و طعم خودش مجذوب کننده است. آنچه بسیاری از مردم دنیا نمی دانند این است که نام پنیر پارمزان اشاره ای مستقیم به ریشه هایش در منطقه پارما ایتالیا دارد. پنیر پارمزان بیش از 800 سال است که در این منطقه فراوری شده و نتیجه آن هم پارمژیانو رژیانویی است که در بخش قبلی حسابی راجع به آن صحبت کردیم.
نام گذاری غذاها براساس منطقه ای که برای اولین بار در آن ها تهیه شده اند، رویکردی بود که امپراتوری روم در پیش می گرفت و این رویه حتی تا قرن پنجم بعد از میلاد مسیح هم ادامه داشت. البته که رومی ها با نام گذاری غذاها بدین شکل، غرور و کیفیت کار خود را هم به نمایش می گذاشتند. طی قرون وسطی، راهبان پارمایی شروع به تهیه پنیری منحصر به فرد و سخت کردند که خیلی زود و در برهه رنسانس، نظر نجیب زادگان را هم به خود جلب کرد. در آن موقع، لاتین زبان ها به این پنیر کاسیوم پارامنسیس (Caseum Paramensis) می گفتند که بعد به شکل کوتاه شده پِرَمسَن (Pramsàn) عایدی.
اندکی در زمان به جلو می رویم و می رسیم به قرن چهاردهم میلادی، عصری از جنس هرج ومرج های سیاسی و طبیعی. پارمزان تا این لحظه به نقاط مختلفی از ایتالیا سرک کشیده و سر از نزدیکی های اقیانوس مدیترانه درآورده بود. این موضوع در شواهد تاریخی هم قابل مشاهده است.
اولین باری که خرید پنیر پارمزان به صورت رسمی ثبت شده، مربوط به زنی اهل جنوآ است که طی دهه 1200 میلادی، خانه خود را با 24 کیلوگرم پنیر پارما معاوضه کرد. دیگر خودتان حساب کنید که چه پنیری بوده است!
پنیر پارمزان تازه یکی از خوراکی های مورد علاقه جیووانو بوکاچو، شاعر سده 1300 میلادی هم بود. او در یکی از دست نوشته های خیالی خود، ضیافت شامی به نام بنگودی را توصیف می نماید که در جریان آن آشپزها، ماکارونی را روی تپه ای از جنس پارمزان غلت می دهند و پاستا همینطور که به پایین می رود، با لایه ای از پنیر پوشانده می شود. در ابتدای قرن 1500 میلادی، نجیب زادگان شروع به استفاده از نام پارمزانو کردند و فرانسوی ها هم با کوتاه کردن آن، پدیدآورنده عبارت پارمزان بودند که تا همین امروز استفاده می شود.
طرز تهیه پنیر پارمزان چیست؟
علاوه بر این که پنیر پارمزان حقیقی، تنها در نقاط به خصوصی از ایتالیا فراوری می شود، برای تهیه آن هم بهتر است که از شیر گاوهایی که در همان نقاط پرورش یافته اند استفاده شود. فرایند فراوری پنیر پارمزان به قرون وسطی بازمی شود، زمانی که راهبان نوعی پنیر خمیری و خشک را درون قالب هایی بزرگ با وزنی تا 18 کیلوگرم می پروراندند. این قالب ها برترین گزینه ممکن برای نگهداری طولانی مدت پنیرها به حساب می آیند.
پارمزان به وسیله فرایندی به نام انعقاد مایه پنیر به دست می آید. مایه پنیر در واقع مجموعه ای از آنزیم های حیوانی است که از آن ها برای شروع فرایند انعقاد (یا به اصطلاح بستن) پنیر استفاده می شود. مایه پنیر گوساله، محبوب ترین گزینه به شمار می رود.
پنیرهایی که با فرایند انعقاد مایه پنیر به دست می آیند، در حالت سنتی باید هشت گام تعیین را پشت سر بگذارند:
- شروع فرآیند: شیر گاو بعد از افزودن مایه پنیر شروع به بستن یا انعقاد می نماید. در طی این فرآیند، کمی زمان که بگذرد شاهد جدا شدن آب پنیر هستیم و تکه هایی جامد شروع به شکل گیری می نمایند.
- برش: زمانی که تکه های جامد بسته شدند، با ابعادی مشابه دانه های برنج برش زده می شوند تا دفع آب پنیر سرعت گرفته و از رطوبت پنیر کاسته شود. برای این کار از ابزاری سنتی به نام اسپینو بهره گرفته می شود.
- پختن: بعد از این، ترکیب آب پنیر و مواد جامد ایجاد شده با دمای 55 درجه سانتی گراد پخته می شود تا انقباض تکه های جامد سرعت بگیرد و دفع آب پنیر بیشتر شود.
- تبخیر: بعد از پختن، حجمی از پنیر شکل می گیرد و آب پنیر تقریبا به صورت کامل از آنچه قرار است نتیجه کار باشد، جدا می شود.
- فرآوری: در مرحله فرآوری، حرارت دادن و جوشیدن ادامه پیدا می نماید تا جایی که توده ای قابل توجه از پنیر شکل بگیرد.
- فشردن: درست مانند مرحله فرآوری، مرحله فشردن به دفع هر چه بیشتر آب پنیر یاری می نماید. کافی است خیلی ساده فشاری خارجی و محکم به تکه های شیر منعقد شده وارد کنید. سپس از یک قالب برای شکل دادن به پنیرهای پارمزان دایره ای شکل استفاده می شود.
- نمک سود کردن: در مرحله آخر باید نمک را به پنیر اضافه کنیم که باعث کاهش رطوبت آن می شود. قالب های پنیر درون آب نمک غوطه ور می شوند که جذب نمک را تسهیل می نمایند.
- عمل آوردن: بعد از نمک سود کردن، باید پنیر را عمل آورد. حداقل زمان عمل آمدن پنیر پارمزان، 12 ماه است اما می تواند تا 40 ماه هم ادامه پیدا کند. مدت زمان عمل آمدن همان چیزی است که بافت و طعم نهایی پارمزان را تعیین می نماید.
چند ایده برای استفاده از پنیر پارمزان در انواع غذاها
اکنون که تمام موارد بنیادین را راجع به پنیر پارمزان می دانید، بدون تردید نمی توانید برای آشنایی با بعضی از خوراکی های حاوی این پنیر محبوب و خوش طعم صبر کنید. در ادامه بعضی از خوشمزه ترین خوراکی هایی که می توانید با پارمزان تهیه کنید را آورده ایم.
- تست فرانسوی با سیر و پارمزان: اگر اهل ساندویچ های تست باشید، از اندازه آزادی عملی که در اختیارتان می گذارند با خبرید. اما تست های کمی می توانند مانند این یکی هم بی نهایت خوش طعم و هم بسیار خوش قیافه ظاهر شوند. علاوه بر سیر و پارمزان، اندکی جعفری، فلفل و پیازچه خرد شده هم به آن اضافه می کنیم تا طعم هایی متعادل تر گیرمان آید.
- گراتن بامجان و پنیر پارمزان: گراتن یک نوع غذای محبوب میان فرانسوی ها است که با مواد غذایی گوناگون تهیه می شود. یکی از محبوب ترین گزینه ها هم گراتن بادمجان است که همراه با گوشت قرمز، گوشت سفید یا سبزیجات تهیه می شود. اما چه می شود اگر به جای این عناصر ثانویه، به سراغ دو نوع پنیر مختلف از جمله پارمزان برویم؟ پیشنهاد می کنیم خودتان این غذا را تهیه نموده و طعم بی نظیرش را بچشید.
- لازانیای سیب زمینی با پنیر پارمزان: اگر می خواهید لازانیایی متفاوت و نسبتا کم هزینه تری برای خود تهیه کنید، می توانید به سراغ این دستور پخت بروید که به جای خمیر لازانیا، از پنیر و ورقه های نازک سیب زمینی استفاده می نماید.
- پاستا اسفناج و پارمزان: این یکی گزینه ای بی نظیر برای دو گروه از افراد است: گیاهخواران و آن هایی که وقت زیادی برای آشپزی ندارند. پاستای اسفناج و پارمزان آنقدر خوش طعم است و چنان به سرعت آماده می شود که نشان می دهد گاهی از اوقات زیبایی در سادگی است.
- پیتزا چیکن پارمزان: برای یک پیتزای خانگی درجه یک که احتیاجمند مواد اولیه اندکی است و در کمتر از 30 دقیقه آماده می شود آماده اید؟ این دستور پخت، دو هدیه بزرگ ایتالیایی ها به دنیا را کنار هم می آورد: پیتزا و چیکن پارمزان.
- چیکن پارمزان: این یکی از معروف ترین غذاهای ایتالیایی است که معمولا در رستوران های درست و حسابی پیدا می شود. برای تهیه چیکن پارمزان به میزانی فتوچینی، روغن زیتون، سیر، پیاز، مرغ، آرد، پودر سوخاری و البته پنیر پارمزان احتیاج دارید و از این مواد ساده، غذایی شگفت انگیز به دست خواهد آمد.
- : ترکیب مرغ و پنیر پارمزان و پروتئین موجود در آن ها گزینه ای مغذی برای بچه ها، افراد مسن و ورزشکاران به شمار میرود. این غذا هم به مواد اولیه ساده ای احتیاج دارد و در عین حال گزینه ای سالم و بی نهایت خوش طعم برای تمام اعضای خانواده است.
مزایای پارمزان برای سلامتی
تمام پنیرها، ویژگی های مثبت و منفی خاص خود را به همراه می آورند، اما پنیر پارمزان به خاطر فرایند فراوری بی نظیرش، خواصی منحصر به فرد برای بدن شما دارد. بیایید ببینیم بعضی از خواص سلامتی پنیر پارمزان چیست.
1. منبعی سرشار از پروتئین
پنیر پارمزان مقادیری قابل توجه از پروتئین را در وارد بدن تان می نماید و در واقع بیشترین اندازه پروتئین را میان تمام پنیرها دارد. برای مثال جدول پایین، اندازه پروتئین پارمزان را در قیاس با سایر پنیرهای محبوب نشان می دهد.
نوع پنیر | اندازه پروتئین (به ازای هر 100 گرم) |
چدار | 24.9 گرم |
موتزارلا | 22.2 گرم |
پارمزان | 35.8 گرم |
همان طور که می توانید ببینید، پارمزان مقادیری واقعا زیاد از پروتئین را در خود جای داده است و در مقایسه گرم به گرم، حتی از گوشت هم پروتئین بیشتری دارد. علت این موضوع به فرایند به عمل آمدن پنیر و همین طور کشیدن هرگونه رطوبت از آن مربوط می شود. اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم، محتوای آب پارمزان معادل 30 درصد است که رقمی بسیار کمتر از سایر پنیرها مانند چدار و موتزارلا به شمار میرود.
2. هضم راحت تر از سایر پنیرها
بعضی از افراد در هضم پروتئین کازئین موجود در لبنیات با مشکل روبه رو می شوند. اگرچه پارمزان هم مقادیری از همین پروتئین را در خود جای داده، اما راحت تر از هر پنیر دیگری هضم می شود. علت این موضوع بار دیگر به فرایند سالخوردگی پارمزان بازمی شود. در این فرایند، آنزیم های اسید لاکتیکی که به واسطه تخمیر پدید آمده اند، پروتئین های کازئین را به پروتئین هایی خردتر تبدیل می نمایند.
در نتیجه، کازئین موجود در پارمزان اساسا به شکلی از پیش هضم شده وارد بدن می شود. ولی باید در نظر داشت که هرچه پنیر پارمزان برای مدت بیشتری به عمل آمده باشد، شانس بالاتری هم برای هضم آسان دارد. همان طور که پیشتر گفتیم، پارمزان باید برای حداقل 12 ماه به عمل آید و بعد از گذشت چنین زمانی، فرایند خرد شدن پروتئین ها می تواند تازه شروع شده باشد. برای این که از این مزیت بهره مند شوید، باید به سراغ پارمزانی با عمر بیش از 2 سال بروید.
3. حاوی مقادیری ناچیز از لاکتوز
عدم تحمل لاکتوز پدیده ای بسیار رایج در سراسر دنیا است و تخمین زده می شود که 65 درصد از بزرگسالان هنگام هضم شکر موجود در شیر دچار مشکل می شوند. در سمت مثبت ماجرا، پنیر پارمزان لاکتوزی کمتر از هر پنیر دیگر دارد و مقادیر این ماده آنقدر اندک است که می توان آن را عاری از لاکتوز هم به حساب آورد. در یک پژوهش معروف، محققان به آنالیز 109 نمونه پنیر مختلف پرداختند تا میزان لاکتوز موجود در هر یک را بسنجند.
از میان تمام نمونه ها، تنها شش پنیر بودند که مقادیر غیر قابل شناسایی از لاکتوز را در خود جای می دادند و یکی از آن ها، پارمزان بود. بنابراین پارمزان عملا عاری از لاکتوز است و افراد حساس به لاکتوز نباید بعد از مصرف آن با هیچ مسئله ای روبه رو شوند. البته آن هایی که حساسیتی واقعا جدی به لاکتوز دارند باید از هرگونه لبنیاتی دوری نمایند.
4. منبعی غنی از مواد معدنی
بدن انسان احتیاج به مصرف مقادیری قابل توجه از هفت ماده معدنی به خصوص دارد:
- کلسیم
- کلراید
- منیزیم
- فسفر
- پتاسیم
- سدیم
- گوگرد
پارمزان بخش اعظمی از این مواد را وارد بدن تان خواهد نمود:
- کلسیمی معادل 118 درصد از میزان مورد احتیاج روزانه
- منیزیمی معادل 11 درصد از میزان مورد احتیاج روزانه
- فسفری معادل 69 درصد از میزان مورد احتیاج روزانه
- سدیمی معادل 67 درصد از میزان مورد احتیاج روزانه
اگر بخواهیم خیلی کلی بگوییم، پارمزان منبعی سرشار از مواد مغذی گوناگون به شمار میرود و در ادامه بیشتر به این خواص خواهیم پرداخت.
5. حاوی میزان بسیار خوبی از امگا 3
پیدا کردن اسیدهای چرب از پیش تشکیل شده امگا 3 - یعنی اسیدهای DHA و EPA - در هر غذایی به جز ماهی و سایر غذاهای دریایی واقعا سخت است. به لطف علوفه باکیفیت و تازه ای که به گاوهای حاضر در منطقه ها به خصوصی از ایتالیا داده می شود، پارمزان حاوی میزان بسیار خوبی از امگا 3 است.
اگرچه این میزان به هیچ وجه به اندازه امگا 3 موجود در روغن ماهی نزدیک هم نمی شود، اما به ازای هر 100 گرم، حدودا 190 میلی گرم امگا 3 برایتان به ارمغان می آورد که رقمی معقول است. تا به امروز اثبات شده که این انواع چربی، مزایای مختلفی برای سلامت بدن به همراه می آورند، از کاهش تریگلیسیریدها یا چربی های خنثی گرفته تا کاهش التهاب، بهبود عملکرد عروق و کاهش فشار خون.
6. تامین میزان قابل توجهی از مناکینون (ویتامین کا2)
ویتامین کا2 در زمانی نه چندان دور، بسیار ناشناخته بود، اما این روزها مردم بیشتر از همیشه به اهمیت آن پی برده اند.
برای مثال مناکینون یا ویتامین کا2 می تواند به موارد زیر یاری کند:
- جلوگیری از آهک سازی در عروق
- بهبود سلامت استخوان ها و عضلات
- کاهش خطرات مربوط به آرتروز
ویتامین کا2 در غذاهای حیوانی مختلف مانند گوشت، لبنیات و تخم مرغ یافت می شود و مقادیر فراوان آن را عمدتا در خوراکی هایی می یابید که از حیوانات گیاهخوار به دست آمده اند.
7. منبعی غنی از چربی
خیلی از اوقات می شنویم که مردم از این می گویند که فلان غذا، منبعی غنی از پروتئین یا فیبر به شمار میرود و به ندرت کسی راجع به خوراکی های حاوی چربی های سالم صحبت می نماید. در واقع ضروری است بدانید چربی های رژیمی هم نقشی اساسی در سلامت بدن شما ایفا خواهند کرد. دو سوم پارمزان حاوی چربی اشباع و یک سوم آن حاوی چربی تک اشباع نشده است و مقادیر ناچیزی از اسیدهای چرب چنداشباع نشده را هم در آن خواهید یافت.
8. مزایای بالقوه پروبیوتیک
پروبیوتیک ها طی چند سال اخیر مورد توجه ویژه محققان قرار گرفته اند و بسیاری باور دارند که می توانند به سلامت معده و همین طور سلامت کلی بدن یاری نمایند. اگر بخواهیم خیلی خلاصه بگوییم، پروبیوتیک ها نوعی باکتری زنده هستند که درون معده ما انسان ها یافت می شوند.
در پژوهشی که روی پنیر پارمزان 12 ماهه صورت گرفت، تعیین شد که این پنیر حاوی چندین گونه باکتریایی لاکتوباسیلوس است. پژوهشی دیگر نشان می دهد که مصرف باکتری اسید لاکتیک به وسیله لبنیات باعث می شود قادر به بهبود بسیاری از ناراحتی های گوارشی باشید.
9. یاری به طعم غذا
در نهایت هم باید گفت که پارمزان یک چاشنی ساده و نسبتا مقرون به صرفه قیمت برای بهبود طعم غذا به شمار میرود. با استفاده از پارمزان مذاب، می توان تقریبا طعم هر غذایی را بهتر کرد. اما شاید بپرسید که ارتباط سلامتی به طعم ناشی از پنیر پارمزان چیست؟ در پاسخ باید گفت که غذاهای خوش طعم، شما را به مصرف خوراکی های سالم تر ترغیب می نمایند.
بسیاری از خوراکی های مورد علاقه مردم در سراسر دنیا از پارمزان بهره می گیرند و نتیجه کار هم همیشه به دست آوردن لایه ای عمیق تر از طعم و شوری است. با استفاده از پارمزان در غذاهای خانگی قادر به تهیه خوراکی هایی مجذوب کننده تر خواهید بود که برای بسیاری از مردم اهمیت فراوان دارند.
ریسک های بالقوه مصرف پنیر پارمزان چیست؟
حالا که خوبی هایش را گفتیم، بدی هایش را هم بگوییم، هرچند که مصرف پنیر پارمزان اساسا ریسک های آنقدر زیادی به همراه نمی آورد. این پنیری عاری از لاکتوز است که یکپارچگی اش اجازه می دهد قادر به بریدن بخش های کپک زده و مصرف باقی بخش ها باشید. با این حال ماده ای به خصوص در پارمزان - و تمام پنیرها - یافت می شود که می تواند واکنش آلرژیک به همراه آورد.
آلرژی به کازئین
آلرژی به کازئین که گاهی تحت عنوان حساسیت به شیر هم شناخته می شود، به معنای حساسیت فرد در برابر پروتئین کازئین موجود در شیر و همین طور محصولات بر پایه شیر است. چنین حساسیتی معمولا ظرف چند دقیقه الی چند ساعت بعد از مصرف و هضم شیر، برانگیخته می شود.
از جمله نشانه های چنین حساسیتی می توان به کهیر، تنگی نفس، خارش و خواب رفتگی، التهاب دهان و استفراغ اشاره نمود. در موارد شدیدتر، شخص شوک آنافیلاکسی را تجربه می نماید که جان را به خطر می اندازد و یا نشانه های آلرژیک وخیم تر مانند از دست دادن هشیاری یا مرگ را به نمایش می گذارد. بچه ها بیشتر از هر کسی در خطر آلرژی به کازئین هستند، اما بسیاری از آن ها مشکلاتی کمتر را در دوران بزرگسالی تجربه می نمایند.
افزایش وزن
اگرچه پنیر پارمسان مزایای فراوانی برای سلامت بدن به همراه می آورد و تا این لحظه به بسیاری از آن ها پرداختیم، ضروری است بدانید که حاوی مقادیر زیادی از کالری هم است. هنگامی که پارمزان را در میزان زیاد مصرف می کنید، به طور یقین با افزایش وزن روبه رو خواهید شد. هرچه اضافه وزن بیشتری داشته باشید، خطر بیماری های جدی مانند حمله قلبی یا ایست قلبی هم افزایش می یابد. مثل هر غذای خوشمزه دیگری، پنیر پارمزان را با هم باید در مقادیر معقول مصرف کرد.
حقایق غذایی پنیر پارمزان
حالا که می دانیم بسیاری از مزایای پنیر پارمزان چیست، بیایید نگاهی دقیق تر به جدول حقایق غذایی این خوراکی ایتالیایی بیندازیم. در جدول های پایین، میزان کالری و همینطور میزان مواد مغذی ریز و درشت موجود در 100 گرم پنیر پارمزان را آورده ایم.
کالری ها و مواد مغذی درشت در پنیر پارمزان (ماکروها)
کالری ها / ماکروها | میزان |
کالری | 392 کیلو کالری |
کربوهیدرات | 3.2 گرم |
فیبر | 0 گرم |
شکر | 0.8 گرم |
چربی | 25.8 گرم |
چربی اشباع | 16.4 گرم |
چربی تک اشباع نشده | 7.5 گرم |
چربی چنداشباع نشده | 0.6 گرم |
پروتئین | 35.8 گرم |
از این جدول تعیین است که مقادیری قابل توجه از چربی و پروتئین و همین طور مقادیری اندک از کربوهیدرات را می توان در پارمزان یافت.
ویتامین های موجود در پنیر پارمزان
ویتامین | میزان مورد احتیاج روزانه به درصد |
ویتامین B12 | 20 درصد |
ویتامین B2 | 20 درصد |
ویتامین A | 8 درصد |
ویتامین D | 7 درصد |
ویتامین B6 | 5 درصد |
ویتامین B5 | 5 درصد |
ویتامین B1 | 3 درصد |
ویتامین K1 | 2 درصد |
فولات | 2 درصد |
ویتامین B3 | 1 درصد |
ویتامین E | 1 درصد |
پارمزان حاوی مقادیری میانه از ویتامین های B12 و B2 است و مقادیر کمتری از سایر ویتامین ها را هم شامل می شود.
مواد معدنی موجود در پارمزان
ماده معدنی | میزان مورد احتیاج روزانه به درصد |
کلسیم | 118 درصد |
فسفر | 69 درصد |
سدیم | 67 درصد |
سلنیوم | 32 درصد |
زینک | 18 درصد |
منیزیم | 11 درصد |
آهن | 5 درصد |
پتاسیم | 3 درصد |
مس | 2 درصد |
منگنز | 1 درصد |
پارمزان گستره وسیعی از مواد معدنی را در خود جای داده و به صورت خاص، سرشار از کلسیم، فسفر، سلنیوم و زینک است.
سخن پایانی
در این مقاله، پاسخی جامع برای این پرسش ارائه کردیم که اساسا پنیر پارمزان چیست، چطور تهیه می شود، چه خواصی دارد و در چه دستور پخت هایی به کارتان خواهد آمد. این پنیر خوش طعم که بافتی منحصر به فرد دارد، همراه با انبوهی از مواد مغذی به دست تان می رسد و گزینه ای مناسب برای مبتلایان به عدم تحمل لاکتوز یا آن هایی که رژیم وگان دارند به شمار میرود. با این حال فراموش نکنیم که به هیچ وجه نباید از سوی آن هایی که به کازئین یا شیر گاو حساسیت دارند، مصرف شود.
پنیر پارمزان افزونه ای بسیار خوش طعم برای بسیاری از خوراکی های شیرین یا نمکی است که می توانید آن را به صورت قالبی، برش خورده، رنده شده و در قالب پنیر پارمزان ورقه ای تهیه کنید.
مزایای مصرف پنیر پارمزان چیست؟
پنیر پارمزان منبعی سرشار از پروتئین و چربی های سالم به شمار میرود. از سوی دیگر شاهد انبوهی ویتامین و مواد معدنی مختلف مانند کلسیم، ویتامین A، ویتامین B6 و B12، فسفر، زینک و مس در آن هستیم.
نام حقیقی پنیر پارمزان چیست؟
پنیر پارمزان در حقیقت به نام پارمژیانو رژیانو (Parmigiano Reggiano) شناخته می شود و زمانی که این نام ایتالیایی به خصوص روی بسته بندی پنیر درج شده باشد، می دانید که پنیری اصیل گیرتان آمده که تنها در نقاط تعیینی از این کشور فراوری می شود.
قواعد بنیادین در تهیه پارمزان چیست؟
آن طور که استادان این حوزه می گویند، پارمزان باید تنها با شیر گاو تهیه شود، برای حداقل 10 ماه یا بیشتر به عمل آید، شامل مقادیری بیشتر از 32 درصد آب نباشد و کمتر از 32 درصد چربی شیر هم نداشته باشد.
طعم پارمزان چگونه است؟
از کلمات بسیار زیادی برای توصیف طعم پنیر پارمزان استفاده شده است: غنی، ترش مزه، آجیلی، تیز، پیچیده، میوه ای و پررنگ تنها بعضی از این کلمات هستند.
آیا پنیر برای قلب مفید است؟
پنیر منبعی سرشار از پروتئین و کلسیم به شمار میرود، اما در عین حال معمولا میزان زیادی چربی اشباع و نمک هم دارد. این یعنی با مصرف بیش از اندازه پنیر، کلسترول و فشار خون افزایش یافته و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی هم بالاتر می رود.
منبع: کتاب کاله