بیماری اگزما چیست و روش درمان خانگی آن چه می باشد؟
به گزارش ایران عکس، اگزما نوعی بیماری پوستی است که با ایجاد برآمدگی های کوچک، خشکی پوست، ایجاد لکه های قرمز، تورم پاها و پوسته پوسته شدن پوست همراه است.
از جمله عوامل بروز اگزما می توان به موارد زیر اشاره نمود:1- پوست خشک و پوست حساس که ترک می خورند
2- اختلال سیستم ایمنی
3- شرایط محیطی
4- تغییرات ژنی که بر روی پوست تاثیر می گذارد
5- آلرژی نسبت به مواد غذایی، محصولات آرایشی، مواد شوینده و دیگر مواد شیمیایی
6- استرس مزمن
7- تغییرات دما
درمان خانگی اگزما با برترین روش های ممکن
از درمان های خانگی زیر می توان برای تسکین علائم اگزما و تسریع بهبودی استفاده کرد.1. نور درمانی / فتوتراپی
فتوتراپی می تواند به تسکین التهاب و خارش یاری نموده و باعث افزایش ویتامین D گردد. افراد مبتلا به اگزما، بهتر است در روز، 10 الی 15 دقیقه در معرض نور خورشید قرار بگیرند.
2. ویتامین دی
علاوه بر نور آفتاب، استفاده از غذا های غنی از ویتامین D مانند روغن کبد ماهی، ساردین، سالمون، تخم مرغ و شیر می توانند به پیشگیری از ایجاد اگزما در بچه ها و نوجوانان یاری نمایند. برخی تحقیقات نشان داده اند که کمبود ویتامین D در دوران بارداری و در دوران کودکی، احتمال ابتلا به اگزما را افزایش می دهد.
3. مرطوب کردن
مرطوب کردن یکی از آسان ترین انواع درمان خانگی اگزما به شمار می آید. از آنجایی که پوست خشک، هم دلیل و هم یکی از علائم اگزما است، لازم است حداقل دو بار در روز، قسمت های آسیب دیده بدن را مرطوب کنید. روغن نارگیل یک مرطوب نماینده مناسب برای افراد مبتلا به اگزما است. روغن نارگیل دارای خواص ضد باکتری، ضد قارچی و ضد میکروبی بوده که به تسکین علائم و تسریع بهبودی یاری می نمایند.
4. درمان فکر و بدن
برخی محققان بر این باورند که برخی از بیماری های پوستی اگزما، ریشه روان شناختی دارند. بنابراین، هیپنوتیزم، مدیتیشن فکر، آرام ﺳﺎزی ﭘﯿﺸﺮوﻧﺪه ﻋﻀﻼﻧﯽ، تمرکز بر تنفس و درمان رفتاری-شناختی می توانند به تسکین علائم و تسریع بهبودی یاری نمایند.
5. کمپرس خنک و مرطوب
استفاده از کمپرس مرطوب و خنک می تواند به کاهش خارش در برخی از افراد مبتلا به اگزما یاری کند. با این حال، اگر فرد دچار تاول های آبکی باشد، کمپرس مرطوب می تواند احتمال ابتلا به عفونت را افزایش دهد. بنابراین، در چنین شرایطی از کمپرس استفاده نکنید.
6. استفاده از کرم ضد خارش
افراد مبتلا به خارش شدید می توانند از کرم های ضد خارش خانگی استفاده نمایند. به عنوان مثال، ترکیب کره شیا، روغن نارگیل، عسل و اسانس های روغنی می تواند به تسکین علائم اگزما یاری کند.
7. عصاره شیرین بیان
شاید یکی از موثرترین انواع درمان خانگی برای اگزما استفاده از عصاره شیرین بیان باشد. استفاده موضعی از عصاره ریشه شیرین بیان می تواند به کاهش خارش در افراد مبتلا به اگزما یاری کند.
8. اسید های چرب امگا 3
بر اساس تحقیقات، مصرف ماهی به صورت هفتگی می تواند احتمال ابتلا به اگزما را کاهش دهد. مصرف غذا های غنی از امگا 3 می توانند به افزایش عملکرد سیستم ایمنی و تسریع بهبودی یاری نمایند.
9. پروبیوتیک ها
تحقیقات نشان می دهد که مصرف پروبیوتیک ها ممکن است به پیشگیری از بروز اگزما در نوزادان و کاهش شدت عوارض آن یاری نمایند. ماست، مارچوبه، پیاز، سیر و پنیر دارای پروبیوتیک هستند و مصرف آن ها نوعی درمان خانگی اگزما محسوب می گردد.
10. اسانس اسطوخودوس
استفاده از اسانس اسطوخودوس می تواند به کاهش خارش، اضطراب، افسردگی و بهبود خواب یاری کند. 10 قطره اسانس اسطوخودوس را به 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا روغن بادام اضافه کنید و آن ها را به آرامی بر روی پوست خود بمالید.
11. ویتامین E
مصرف روزانه 400 واحد بین المللی ویتامین E می تواند به کاهش اندازه التهاب و تسریع بهبودی یاری کند. علاوه بر این، استفاده موضعی از ویتامین E ممکن است به تسکین خارش و پیشگیری از بروز زخم هم یاری کند.
اگزما و غذامصرف غذاهای مناسب یکی دیگر از روش های درمان خانگی اگزما به شمار می آید. غذا هایی که به درمان اگزما یاری می نمایند عبارتند از:
1- اسید های چرب ضروری - ماهی و روغن کتان می توانند علائم اگزما را کاهش دهند.
2- تخم کدو - این ماده حاوی روی بوده که برای بهبود زخم و سوخت و ساز اسید های چرب، لازم است.
3- غذا های غنی از فیبر - حداقل 30 گرم فیبر در روز مصرف کنید. می توانید فیبر را از سبزیجات، میوه ها، آجیل، دانه ها، نارگیل و حبوبات به دست آورید.
4- غذا های غنی از ویتامین A - مصرف سبزیجات نارنجی مانند هویج که حاوی ویتامین A هستند را افزایش دهید.
برای درمان خانگی اگزما، از غذا های زیر اجتناب کنید:
1- مواد افزودنی - از مصرف مواد افزودنی و غذا های فرآوری شده اجتناب کنید.2- مواد آلرژی زا - از غذا های آلرژی زا مانند گلوتن، لبنیات، صدف و یا بادام زمینی اجتناب کنید.
3- روغن نباتی و دیگر چربی های غیر ضروری - این چربی ها می توانند باعث اختلال در جذب چربی های ضروری شوند.
4- شکر - مصرف شکر باعث افزایش التهاب و کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن می گردد.
5- غذا های سرخ شده می توانند باعث افزایش التهاب شوند.
عوامل خطرزا در بروز اگزما
1- ژنتیک یا سابقه خانوادگی در اگزما، تب یونجه یا آسم2- سن
3- اختلال کم توجّهی - بیش فعالی
4- آب و هوای خشک
5- کمبود مواد مغذی
6- چاقی
7- پایین بودن سطح ویتامین D در دوران بارداری ممکن است احتمال ابتلا به اگزما را افزایش دهد.
منبع: سایت سستاره
منبع: راسخون