رمز و راز خوشمزه شدن آبگوشت سرآشپزهای معروف

به گزارش ایران عکس، راز خوشمزه شدن آبگوشت در گرو عمل به نکاتی مثل خیساندن به موقع حبوبات و استفاده از گوشت و ادویه های مناسب است. به علاوه استفاده از ظروف سنگی و سفالی و زمان پخت طولانی هم از نکاتی هستند که تاثیر فوق العاده ای در طعم نهایی این غذا دارند. بعلاوه اضافه کردن به موقع نمک و استفاده از چاشنی هایی مثل رب و زعفران را هم نباید فراموش کرد. برای دانستن تفصیل این نکات و موارد بیشتر، خواندن این مطلب از خبرنگاران را از دست ندهید.

رمز و راز خوشمزه شدن آبگوشت سرآشپزهای معروف

13 راز مهم خوشمزه شدن آبگوشت

آبگوشت غذای سنتی و اصیل ایرانی است که قوت بسیاری دارد. اما آیا می دانید چه چیزهایی آبگوشت را خوشمزه تر می نمایند؟ در ادامه 10 راز خوشمزگی آبگوشت را با هم مرور می کنیم تا ببینیم تفاوت کار آشپزهای حرفه ای در چیست. با ما همراه باشید:

1. خیساندن حبوبات

برای درست کردن آبگوشت حرفه ای باید از شب قبل دست به کار شوید و نخود و لوبیا را بخیسانید. در طول زمان خیساندن هم چند مرتبه آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته گردد. این کار در پخت سریع تر حبوبات هم مؤثر است و طعم آبگوشت را خیلی بهتر می نماید.

2. استفاده از گوشت باکیفیت

اولین انتخاب شما در طرز تهیه آبگوشت خوشمزه ، باید گوشت گوسفند همراه با قلم و دنبه باشد. در نبود گوشت گوسفند، از گوشت گوساله هم می توان استفاده کرد، اما مطمئنا این گوشت، طعم گوشت گوسفندی را به غذایتان نمی دهد.

3. زمان پخت مناسب

نکته مهم در طبخ انواع غذاها و خورشت های اصیل ایرانی، زمان طولانی پخت آن هاست. این امر درباره آبگوشت هم صدق می نماید. بنابراین اجازه دهید آبگوشت خوشمزه شما با حرارت ملایم و زمانی طولانی به آرامی بپزد و حسابی جا بیفتد.

4. ظرف پخت آبگوشت

اگر از هواداران دیزی سنتی باشید، حتما می دانید که استفاده از ظروف سنگی یا سفالی هم تاثیر زیادی در طعم بی نظیر آبگوشت دارند. در رستوران های سنتی از فرهای دیزی پز استفاده می گردد. اما شما هم می توانید در منزل از فر بهره ببرید. درصورت استفاده از اجاق گاز هم توجه داشته باشید که حتما بین شعله گاز و ظرف دیزی، شعله پخش کن قرار دهید.

5. گرفتن کف روی گوشت

پس از جوشیدن گوشت داخل آب، لایه ای از کف روی آبگوشت تشکیل می گردد. برخی خانم ها این کف را با قاشق می گیرند. اگرچه این کار از یک طرف به خوش رنگ تر شدن آبگوشت یاری می نماید، اما از سوی دیگر باعث بیرون ریختن بخشی از ریزمغذی های گوشت می گردد. بنابراین پیشنهاد می کنیم که از آن صرف نظر کنید.

6. استفاده از سیر و پیاز کافی

استفاده از سیر و پیاز و ادویه آبگوشت از واجبات تهیه آبگوشت خوشمزه است. این مواد بوی زهم گوشت را به خوبی می گیرند. به علاوه حاوی خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی هستند و تأثیر زیادی در طعم نهایی غذا دارند. برای استفاده از آن ها می توان سیر و پیاز را به صورت درسته، داخل آبگوشت ریخت و یا اینکه آن ها را خورد کرد و در ابتدای پخت، با گوشت تفت داد.

7. استفاده از آب کافی

از قلم نیاندازید که اضافه کردن چند مرحله ای آب در طول پخت، تعادل مزه ها را به هم می ریزد. در همان ابتدای پخت، 6 برابر حجم مواد آبگوشت، آب جوشیده سردشده داخل ظرف بریزید. حفظ شعله ملایم در طول پخت سبب می گردد که آبگوشت با این حجم تعیین آب، به آرامی بپزد و درنهایت اندازه آب آبگوشت کم نگردد.

8. به کار بردن ادویه های مناسب

یکی از رازهای خوشمزه شدن آبگوشت، استفاده از ادویه های مناسب است. زردچوبه و فلفل سیاه در صدر این فهرست هستند. اما استفاده از زیره سبز و سیاه هم از ریزه کاری هایی است که از نظر آشپزهای حرفه ای دور نمی ماند. به علاوه اضافه کردن یکی دو تکه چوب دارچین به این غذای لذیذ سنتی، به علت خاصیت چربی سوزی، بسیار مناسب است.

9. استفاده از رب

اگر می خواهید آبگوشت خوش رنگی داشته باشید، اندازه کمی رب را در روغن تفت دهید و داخل آبگوشت بریزید. این کار هم رنگ دلخواه را به غذایتان می دهد و هم طعم آن را دلچسب تر می نماید.

10. استفاده از گوجه فرنگی

پیشنهاد می کنیم که در کنار رب، از چند عدد گوجه فرنگی هم بهره ببرید. استفاده از گوجه فرنگی انتخاب سالم تری است و در این صورت به رب کمتری هم احتیاج خواهید داشت. کافی است گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید. سپس آن ها را به دو نیمه تقسیم کنید و داخل غذا بریزید.

11. اضافه کردن نمک

حتما می دانید که اضافه کردن نمک در ابتدای پخت گوشت، باعث دیرپز شدن آن می گردد. با این حال اگر برای پخت آبگوشت زمان کافی دارید، در همان ابتدای پخت، نمک را اضافه کنید و اجازه دهید آبگوشت خوشمزه شما با حرارت ملایم، کاملا پخته و جا بیفتد.

12. استفاده از زعفران

این هم ترفند دیگری برای خوش رنگ شدن آبگوشت است. کافی است هنگام اضافه دادن رب، 1 قاشق چای خوری زعفران دم نموده هم به آن بیفزایید تا حسابی عطر و رنگ و طعم خود را آزاد کند.

13. کوبیدن دنبه

اگر می خواهید آبگوشت حرفه ای سرو کنید، دنبه گوشت را در اواخر پخت از ظرف خارج کنید. سپس آن را در کاسه ای جداگانه بکوبید و روی حرارت ملایم با کمی رب گوجه تفت دهید. درنهایت این معجون خوشمزه را دوباره داخل آبگوشت بریزید تا ببینید که چطور عطر و بوی آبگوشت خوشمزه شما سر به فلک می کشد!

بفرمایید آبگوشت…

همان طور که خواندید، آبگوشت خوشمزه احتیاج به ساعات طولانی پخت و جا افتادن دارد و این چیزی است که احتمالا در زندگی های پرمشغله کارمندی جایی نداشته باشد. بنابراین، اگر با خواندن این مطلب هوس یک کاسه آبگوشت خوشمزه شبیه خانه مادربزرگتان را نموده اید اما فرصت کافی برای تهیه آن را ندارید، حتما سری به خبرنگاران بزنید. سفارش آنلاین غذا همان چیزی است که شما را به مقصودتان می رساند و عطر و طعم یک آبگوشت بی نظیر را مهمان خانه های شما می نماید.

سوالات متداول

مناسب ترین ادویه ها برای تهیه آبگوشت خوشمزه چیست؟

زردچوبه، فلفل سیاه، زیره سبز و سیاه و چوب دارچین

برترین ظرف برای پخت آبگوشت چیست؟

استفاده از ظروف سفالی و سنگی در این مورد مناسب تر است و آبگوشت را خوشمزه تر می نمایند.

برای خوشمزه شدن آبگوشت از چه گوشتی استفاده کنیم؟

استفاده از گوشت گوسفندی همراه با قلم و دنبه، برترین انتخاب است.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 9 بهمن 1403 بروزرسانی: 9 بهمن 1403 گردآورنده: iranpixfa.ir شناسه مطلب: 2397

به "رمز و راز خوشمزه شدن آبگوشت سرآشپزهای معروف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رمز و راز خوشمزه شدن آبگوشت سرآشپزهای معروف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید