روش صحیح نگهداری نان در منزل و نکات مهم

به گزارش ایران عکس، نگهداری نان به شیوه درست، به دلیل ارزش غذایی و جایگاهی که در وعده های غذایی ما ایرانیان دارد پر اهمیت است. روش صحیح نگهداری انواع نان را بخوانید.

روش صحیح نگهداری نان در منزل و نکات مهم

جهت دریافت خدمات آلاچیق حیاط با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات طراحی و اجرای آلاچیق های مختلف را به ما بسپارید.

به گزارش خبرنگاران از مشرق، یکی از اصلی ترین مواد غذایی که در هر خانه وجود دارد نان است. تقریبا می توان گفت روزی نیست که در وعده های غذایی ما ایرانیان نان وجود نداشته باشد. تازگی و باکیفیت نان در ارزش غذایی آن تأثیر به سزایی دارد؛ به همین سبب نگهداری آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. در ادامه این مقاله قصد داریم تا روش های صحیح نگهداری نان را آنالیز کنیم.

روش صحیح نگهداری نان

نان ها در انواع مختلف تهیه می شوند اما تقریبا روش نگهداری مناسب برای آن ها یکسان است. هرچند روش نگهداری نان های فانتزی مانند باگت کمی متفاوت است، اما دیگر نان ها مانند لواش، تنوری و ... را می توان شبیه به یکدیگر نگهداری کرد.

1. هنگام خرید نان آن ها سرد را کنید

شاید شما هم در نانوایی ها زیاد دیده باشید که افراد بعد از خریدن نان اقدام به سرد کردن نان می نمایند و آن ها را به صورت داغ بر روی یک دیگر نمی گذارند. در واقع این کار صحیحی است و به ماندگاری بیشتر نان یاری می نماید. قرار دادن نان داغ بر روی یک دیگر موجب زود کپک زدن آن ها می گردد.

بعد از این که نان ها را به خوبی سرد کردید آن ها را درون پلاستیک دربسته قرار دهید تا مانع از ورود هوا به آن شوید. دربسته بودن پلاستیک نان به شکلی که هوا به آن وارد نگردد و همچنین قرار دریافت آن دور از نور خورشید می تواند ماندگاری نان را بالا ببرد.

این روش را برای انواع نان ایرانی مانند لواش، تنوری، تافتون، سنگک و بربری به کار ببرید. در صورتی که نان ها عظیم هستند بهتر است آن را به قطعات کوچک تر تبدیل کنید.

2. نگهداری نان در منزل

در منزل هم می توانید نان های خود را درون یک پلاستیک دربسته نگهداری کنید، البته توجه داشته که هوا وارد پلاستیک نگردد و در معرض نور آفتاب هم قرار نگیرد. نان را به این شکل به مدت دو روز می توانید نگهداری کنید. در این مدت نباید نان درون یخچال قرار بگیرد، بهتر است نان را در دمای محیطی مانند آشپزخانه نگهداری کنید.

استفاده از ظرف برای نگهداری کردن از نان یکی دیگر از روش هایی است که از گذشته تا به امروز مرسوم بوده است. ظرف نان باید دردار باشد و به خوبی بسته گردد تا مانع ورود هوا شده و از کپک زدگی و بیات شدن نان جلوگیری کند.

در صورتی که تصمیم به نگه داری نان در دمای محیط دارید، می توانید از یک فویل آلومینیومی هم بهره ببرید. فویل آلومینیومی مانع از خشک شدن زود هنگام رطوبت درون نان می گردد و به ماندگاری آن یاری می نماید. این روش برای نگهداری نان باگت بهترین راه است و در هنگام استفاده، نان در بهترین حالت خود قرار گرفته است.

البته این روش های گفته شده برای نگهداری دیگر نان ها هم مناسب است و می توانید برای نگهداری نان تست، لواش، تافتون و ... از این روش بهره ببرید.

نگهداری نان در یخچال

استفاده از یخچال برای نگهداری نان، فرایند بیات شدن و کپک زدگی نان را تا 3 برابر افزایش می دهد! ضمناً نگه داشتن نان در یخچال منجر به خشک شدن آن هم می گردد. در صورتی که قصد دارید به مدت دو روز نان را نگهداری کنید بهتر است نان در دمای محیط با شرایطی که در قبل گفته شد نگهداری گردد.

نگهداری انواع نان در فریزر

بهترین راه برای ماندگاری بالای نان، نگهداری کردن آن در فریزر است. در صورتی که تصمیم دارید نان را بیشتر از 2 روز نگهداری کنید بهتر است تا آن را بسته بندی نموده و درون فریزر نگهداری کنید. در هنگام بسته بندی نان دقت داشته باشید تا پلاستیک دربسته باشد و هوا به داخل آن وارد نگردد. همچنین هوای درون پلاستیک را هم در هنگام بسته بندی از آن خارج کنید.

در صورتی که تصمیم به نگهداری نان باگت دارید بهتر است خمیر وسط آن را جدا نموده و نان را بدون خمیر وسط نگهداری کنید. نام باگت به این شکل در هنگام استفاده، از شرایط بهتری برخوردار است.

بهترین حالت ممکن برای نگهداری از نان در فریزر، قرار دادن آن در دمای منفی 4 درجه سانتی گراد تا منفی 10 درجه سانتی گراد است.

روش صحیح باز کردن یخ نان

در صورتی که نان را درون فریزر نگهداری نموده اید بهتر است تا در هنگام استفاده، به بهترین شکل یخ آن را باز کنید تا کیفیت و ارزش غذایی آن حفظ گردد. بهترین روش برای باز کردن یخ نان قرار دادن آن در دمای محیط است. یخ نان بعد از چند دقیقه که در دمای محیط قرار بگیرد باز می گردد و برای مصرف کردن مناسب است.

در صورتی که عجله دارید می توانید از فر یا تستر برای گرم کردن نام بهره ببرید. در این روش بهتر است 10 دقیقه نان را درون فر یا توستر قرار دهید تا یخ آن باز گردد.

استفاده از مایکروویو برای باز کردن یخ نان های ساندویچی و فانتزی مناسب نیست و منجر به خیس شدن آن و پایین آمدن کیفیت نان می گردد. اما نان های معمولی مانند تافتون را می توانید به مدت چند ثانیه درون مایکروویو قرار دهید.

در آخر

زمانی که نان از تنور خارج می گردد بهترین حالت ممکن را برای مصرف شدن دارد. به همین دلیل بهتر است که نان را تازه تهیه نموده و آن را مصرف کنید. اما با توجه به سبک زندگی امروزی و کمبود وقت بیشتر افراد نان را برای چند روز در خانه خود نگهداری می نمایند. به همین دلیل بهتر است که هرگاه تصمیم داشتید نان را برای چند روز نگهداری کنید آن را با شرایط گفته شده بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 12 مهر 1399 بروزرسانی: 12 مهر 1399 گردآورنده: iranpixfa.ir شناسه مطلب: 1167

به "روش صحیح نگهداری نان در منزل و نکات مهم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش صحیح نگهداری نان در منزل و نکات مهم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید