طرز تهیه حلوای عربی کشدار مجلسی با برترین دستور
به گزارش ایران عکس، حلوای عربی به علت بافت نرم، کشدار و طعم سوهانی خود بسیار پر طرف دار است. خاستگاه این حلوای خوشمزه را در سرزمین های عربی می توان جست که به خوبی به دیگر کشورها هم راه پیدا نموده است. شما هم اگر می خواهید برای میهمانی ها و مجالس تان حلوا مجلسی درست کنید در ادامه می توانید طرز تهیه حلوای عربی کشدار را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه حلوای عربی کشدار
- آرد یک پیمانه
- نشاسته ذرت یک پیمانه
- کره 100 گرم
- روغن مایع نصف پیمانه
- آب دو پیمانه
- شکر دو پیمانه
- هل آسیاب شده سه عدد
- زعفران چهار قاشق غذاخوری
- گلاب یک سوم پیمانه
طرز تهیه حلوای عربی کشدار
1. شهد حلوا را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه حلوای عربی کشدار باید شهد حلوا را درست کنید تا زودتر به دمای محیط برسد. یک قابلمه مناسب انتخاب کنید تا مقدار شکر و آب گفته شده را درون آن بریزید. با مخلوط شدن شکر و آب نوبت به اضافه کردن هل آسیاب شده می رسد. حرارت را کم کنید. مخلوط شکر و آب را در این مرحله اصلا هم نزنید. زعفران دم نموده را با حل شدن شکر داخل قابلمه بریزید و مجدد هم بزنید. با به جوش آمدن مخلوط، گلاب را هم بریزید. با دو سه دقیقه ماندن روی حرارت، مواد کامل مخلوط و شربت حلوا درست می گردد. در نهایت حرارت را خاموش نموده و کمی زمان دهید تا خنک گردد.
2. مواد حلوا را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه حلوای عربی کشدار باید یک تابه مناسب انتخاب نموده و روی حرارت ملایم بگذارید. آرد را داخل تابه بریزید. آرد را مدام برای 10 دقیقه هم بزنید. اگر حلوا با رنگ تیره می خواهید باید آرد را بیشتر از زمان گفته شده تفت دهید. تنها مراقب باشد که نسوزد. با تغییر رنگ آرد، نشاسته ذرت را هم اضافه و برای سه دقیقه دیگر تفت دهید. در ادامه مواد داخل تابه را در ظرفی دیگر الک کنید تا گلوله ای از آرد باقی نماند.
3. روغن مایع را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه حلوای عربی کشدار ، با الک کردن آرد و نشاسته باید آن ها را مجدد داخل تابه بریزید. کره را داخل تابه بیاندازید و به همراه دیگر مواد هم بزنید. با آب شدن کره، روغن مایع را هم اضافه کنید. تمامی مواد را با یکدیگر تا جایی هم بزنید که کامل با یکدیگر ترکیب شوند. شما در این مرحله از پخت حلوا باید دقت داشته باشید که مواد داخل تابه نرم شده باشد. 10 دقیقه مواد را هم بزنید. با تغییر رنگ شان، حرارت را خاموش کنید.
4. شربت را اضافه کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه حلوای عربی کشدار باید شربت ولرم را به آرامی و در چند مرحله پشت سر هم به مواد داخل تابه اضافه کنید. موادتان کمی حالت آبکی و رقیق به خود می گیرد. تابه را مجدد روی حرارت بگذارید تا آغاز به قل زدن کند. مواد داخل تابه را چند بار به آرامی هم بزنید تا قوام پیدا کند. با قوام و کش آمدن حلوا می توان گفت که حلوای عربی کشدارتان آماده سرو است. در نهایت آن را داخل ظرف سروتان بریزید و با گل محمدی، انواع مغزها و پودر نارگیل تزئین کنید.
نکات تکمیلی پخت حلوای عربی کشدار
حلوای عربی با توجه دستور تهیه آسان، بافت کش دار و طعم دلنشین خود بسیار پرطرف دار است تا جایی که آن را به شکل مجلسی در بیشتر میهمانی ها می توانید آن را سرو کنید. نکات تکمیلی گفته شده در ادامه به شما بیشتر یاری خواهد نمود.
نکاتی در خصوص استفاده از نشاسته ذرت در حلوای عربی کشدار
استفاده از نشاسته ذرت در تهیه حلوا منجر به غلظت و چسبندگی آن می گردد پس آن را با نشاسته گندم جایگزین نکنید. از سویی دیگر در لطافت و نرمی این حلوا هم بسیار موثر است. نشاسته ذرت آرد ظاهری شبیه به آرد و بافتی نرم دارد و سفید است. از آن در تهیه دسر و شیرینی هایی مانند شیرینی پنجره ای یا مشکوفی هم می توانید بهره ببرید.
روغن حلوا
در دستور تهیه حلوا باید مراقب باشید که به چه مقدار از روغن استفاده می کنید چرا که استفاده زیادی از آن منجر به شل شدن آن می گردد. نکته بعد آن که همیشه باید به یاد داشته باشید روغن را کم کم به آرد اضافه کنید. اضافه کردن روغن، سفت شدن و گلوله گلوله شدن آرد را به همراه دارد پس باید سریع و مداوم آن را هم بزنید. اگر حلوای مجلسی تان به علت استفاده از روغن شل شد باید کمی آرد تفت داده شده به آن اضافه کنید. در استفاده از روغن برای این دسر خوشمزه باید بدانید که روغن جامد به پف کردن و روغن مایع به براق شدن آن یاری می نماید.
سرو حلوا عربی
حلوای عربی به علت ظاهر هیجان انگیز و طعم فوق العاده معمولا برای پذیرایی در میهمانی ها هم استفاده می گردد پس می توانید آن را به شکل مجلسی پذیرایی کنید. برای سرو این حلوا در میهمانی ها باید آن ها را در تارت های آماده یا نان بستنی به شکل های مختلف بریزید. برای تزئین هم می توانید خلال پسته، خلال بادام یا پودر نارگیل به کار ببرید. روش دیگر برای سرو مجلسی این حلوا خوشمزه استفاده از قالب است که بعد از آماده شدن، آن را در قالب با هر مقدار ای که دوست دارید بریزید. قالب حلوا را برای 5 تا 10 دقیقه در یخچال بگذارید تا خودش را گرفته و آماده سرو گردد.
نگه داری حلوا
حلوا بعد از مصرف معمولا اضافه می آید. برای نگه داری به جای مانده حلوا باید آن را در ظرفی دربسته بریزید و در یخچال بگذارید. برای سرو آن باید کمی زمان دهید تا به دمای محیط برسد. برای نگه داری طولانی مدت می توانید ظرف حلوا را برای سه هفته در فریزر بگذارید.
رنگ حلوای عربی
رنگ حلوای عربی کامل به ذائقه تان بستگی دارد. برای داشتن حلوایی با رنگ زعفرانی باید آرد را کم تفت دهید اما حلوایی با رنگ تیره باید مدت زمان تفت دادن آرد را بیشتر کنید. پیشنهاد ما درست کردن حلوای دو رنگ کاکائویی است که ظاهری کاملا تیره دارد.
شهد حلوای عربی
شهد حلوا نباید خیلی غلیظ باشد که شکر در آن حل نگردد از سویی دیگر اگر شهد آن کم باشد، این دسر خوشمزه و مجلسی تان بافت نرم و کش داری پیدا نخواهد نمود. در صورت شیرین شدن بیش از حد شهد حلوا و شل شدن آن تنها راهکار گرم کردن مجدد و تبخیر شدن آب آن است. در آخر باید این نکته را در نظر داشته باشید که شربت تان به هنگام اضافه کردن ولرم یا خنک باشد.
منبع: کتاب کاله