هشدار درباره تبلیغات فروشندگان موادمخدر در شبکه های اجتماعی، مراقب بروشورهای تبلیغ داروهای لاغری و افزایش تمرکز باشید
به گزارش ایران عکس، باهری گفت: در بسیاری از این موارد که مخدر در قالب داروهای لاغری، افزایش تمرکز و حافظه و نیروزایی عرضه می گردد، قاچاقچیان اقدام به چاپ بروشور نموده و در بروشورهای خود بر بدون عارضه بودن دارو و نتایج مثبت مصرف آن تاکید می نمایند.
جهت دریافت مشاوره خدمات چاپ بروشور خشتی از بهترین و مجربترین طراحان کشور همراه ما باشید. از طراحی تا چاپ بروشور های تبلیغاتی حرفه ای را با بهترین قیمت از ما بخواهید.
به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، زنگ خطر مصرف مواد مخدر صنعتی و محرک ها در دانشگاه ها و باشگاه های ورزشی به صدا درآمده است؛ مواد مخدری که قاچاقچیان برای ترویج آنها در جامعه به ویژه در بین جوانان و نوجوانان از هیچ ترفندی غافل نمی شوند و این روزها علاوه بر تبلیغات رو در رو، دست به دامان تبلیغات ماهواره ای و شبکه های اجتماعی برای ترغیب جوانان به این مواد نیز شده اند.
دکتر تهمینه باهری رئیس مرکز تحقیقات پلیس مبارزه با مواد مخدر در مصاحبه با مشرق، درباره تنوع بخشی قاچاقچیان و فراوری نمایندگان مواد مخدر به مواد مخدر صنعتی و محرک هایی هشدار داده و می گوید: پس از هر بار کشف مواد مخدر جدید توسط پلیس و انجام اطلاع رسانی در مورد مضرات آن، فراوری نمایندگان اقدام به تغییر در بخش کوچکی از ساختار شیمیایی آن نموده و ماده جدیدی را با نام و شکل و شمایل جدید به بازار عرضه می نمایند.
باهری اضافه نمود: در حال حاضر بیش از هزار نوع ماده محرک و روان گردان در جهان وجود دارد که خوشبختانه موارد جدیدی از این مواد که جهان با آن در چالش است، هنوز وارد ایران نشده اند.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از این مواد در قالب داروهای آرام بخش، بالابرنده تمرکز، نیروزا و لاغری در بین مردم تبلیغ و عرضه می شوند، می گوید: تنوع مواد مخدر صنعتی و سرعت تغییرات اعمال شده در ساختار آنها به حدی زیاد است که نمی توان با نام بردن از ماده خاصی، نسبت به مصرف آن توسط مردم هشدار داد، بلکه باید به نوعی فرهنگسازی گردد که مردم بدون آگاهی و نسخه پزشک هیچ دارویی را حتی اگر پزشک برای اطرافیانشان تجویز نموده است را مصرف ننمایند.
دکتر باهری با اشاره به اینکه مردم حتی داروی تجویزی توسط پزشک را نیز با آگاهی کامل و مطالعه بروشورهای دارو برای آگاهی از عوارض احتمالی آن مصرف می نمایند، می گوید: متاسفانه در بعضی موارد افراد به تبعیت از تبلیغات ماهواره ای یا اطرافیان خود بدون آنالیز عوارض داروهای تبلیغ شده نسبت به تهیه و مصرفشان اقدام می نمایند.
هشدار درباره شیوه های جدید تبلیغ موادمخدر
رئیس مرکز تحقیقات پلیس مبارزه با مواد مخدر از ترفند بعضی قاچاقچیان برای به دام کشیدن جوانان پرده بر می دارد و می گوید: دام اعتیاد در بسیاری از موارد از همان ابتدا با مصرف مواد مخدر پهن نمی گردد بلکه در بسیاری از موارد مصرف بدون نسخه پزشک و غیر اصولی بعضی داروها، زمینه را برای اعتیاد جوانان به مواد مخدر فراهم می نماید.
به عنوان مثال می توان از ریتالین نام برد که در حال حاضر با تبلیغات گسترده ای که بین دانشجویان صورت می گیرد از آن به عنوان داروی بالا برنده تمرکز در ایام امتحانات استفاده می گردد، غافل از اینکه ریتالین علاوه بر اعتیاد آور بودن می تواند باعث کشش مصرف نماینده به مصرف مواد مخدر قویتری مانند کوکائین و متاآمفتامین ها گردد.
این مقام مسئول در پلیس مبارزه با موادمخدر در مورد احتمال تبلیغ و عرضه مواد مخدر صنعتی در آرایشگاه های زنانه نیز می گوید: بر خلاف آنچه بعضی مسئولان عنوان می نمایند، گزارش جدی از عرضه و تبلیغ مواد مخدر در آرایشگاههای زنانه نداریم و آنچه نگران نماینده است افزایش مصرف دربین دانشجوها و جوانانی است که بعضا در پارتی های شبانه هم شرکت می نمایند.
هشدار درباره بی اطلاعی آقایان بدنساز
رئیس مرکز تحقیقات پلیس مبارزه با مواد مخدر هشداری جدی نیز به مردانی می دهد که می خواهند با توصیه مربیان خود، به سرعت تغییر نمایند.
به گفته باهری، بعضی موادی که در باشگاه ها به عنوان عضله ساز و نیروزا به ورزشکاران پیشنهاد می گردد، اگر چه خودشان مخدر و اعتیاد آور نیستند اما بستری برای کشش افراد به مواد مخدر صنعتی به ویژه شیشه فراهم می آورند که متاسفانه اطلاع رسانی درستی نیز در این مورد خاص انجام نشده است.
باهری در مورد مصرف ترامادول نیز هشدار داده و می گوید: داخل بسیاری از داروهایی که تحت عنوان داروهای ترک اعتیاد در عطاری ها توزیع می شوند، ترامادول وجود دارد و با مصرف آنها حسی درست شبیه مصرف مواد مخدر به فرد دست می دهد. لذا این داروها که بعضا در عطاری ها به فروش می رسند و تبلیغات گسترده ای نیز در شبکه های ماهواره ای دارند نه تنها درمانگر اعتیاد نیستند بلکه زمینه ساز مصرف مواد مخدر قویتر نیز هستند.
جولان مبلغان فروش مواد در شبکه های اجتماعی
این مقام مسئول در پلیس مبارزه با مواد مخدر از نحوه تبلیغ قاچاقچیان برای فروش مواد مخدر خود می گوید و اینکه در بسیاری از این موارد که مخدر در قالب داروهای لاغری، افزایش تمرکز و حافظه و نیز نیروزایی عرضه می گردد، قاچاقچیان اقدام به چاپ بروشور نیز می نمایند و در بروشورهای خود بر بدون عارضه بودن دارو و نتایج مثبت مصرف آن تاکید می نمایند.
وی همچنین تبلیغات نفر به نفر و استفاده از ظرفیت شبکه های ماهواره ای و جدیدا شبکه های اجتماعی را مهمترین روش این افراد برای تبلیغ محصولات خود می داند.
باهری در انتها این مصاحبه از جوانان به ویژه قشر دانش آموز و دانشجو خواست نسبت به داروهایی که همسالانشان برای بالا بردن تمرکز و حافظه به آنها پیشنهاد می دهند با حساسیت بیشتری برخورد نمایند چراکه یکی از راه های جذب جوانان به مخدر شیشه معرفی آن به عنوان دارویی برای تقویت حافظه کوتاه مدت است و فرد پس از به دام افتادن تازه متوجه اعتیاد خود به مخدر شیشه می گردد.
منبع: تسنیم