9 فیلم که شما را عاشق پاریس می نماید
به گزارش ایران عکس، فیلم های ساخته شده در پاریس، اغلب تصاویر خیره کننده ای را از دیدنی های این شهر به نمایش می گذارند؛ تصاویری که دل هر ببینده ای را بی شک خواهد لرزاند. با 9 فیلمی که شما را عاشق پاریس می نماید، آشنا شوید.
بیشتر گردشگرانی که به پاریس سفر می نمایند، در صفحات اجتماعی خود دیالوگ معروفی را که ریک به ایلسا در فیلم کازابلانکا می گوید، به اشتراک می گذارند:
ما همواره پاریس را خواهیم داشت.
اما اگر شما تا امروز جزو آن گردشگران خوش اقبال نبوده اید و پا به شهر نور نگذاشته اید، با تماشای 9 فیلم زیر می توانید همواره پاریس را داشته باشید.
صورت مضحک (1957)
فیلم موزیکال صورت مضحک با کارگردانی استنلی دونن، دیالوگ هایی را دنبال می نماید که میان یک عکاس (فرد آستری) و زنی فیلسوف مآب (آدری هپبورن) صورت می گیرد. آن ها در حال قدم زدن در خیابان های پاریس، درباره جهانی مد، اگزیستانسیالیسم و عشق گفت و گو می نمایند. در میان موسیقی های بی نظیر فیلم که به وسیله جورج و ایرا گرشوین نوشته شده است، سلام پاریس زیبایی متفاوتی دارد. این قطعه در صحنه ای اجرا می گردد که طی آن هپبورن، آستری و کی تامپسون با گذر از نقاط دیدنی پاریس، به طور اتفاقی همدیگر را هنگام بالا رفتن از برج ایفل ملاقات می نمایند. همراه با اکتشافات طنزآمیز فیلم پیرامون فلسفه اگزیستانسیالیسم، بینندگان به کلاب جاز معروف لو کوو د لو هوشت (Le Caveau de la Huchette) در محله کوارتر قدم می گذارند؛ کلابی که صحنه فیلم هایی مانند لالالند نیز بوده است و همچنان به عنوان یکی از محبوب ترین کلاب های جاز پاریس به کار خود ادامه می دهد.
- فرانسه، پاریس، خیابان د لو هوشت، لو کوو د لو هوشت
دسته جداافتاده ها (1964)
دسته جداافتاده ها یکی از فیلم های فراموش نشدنی سینمای فرانسه است، به خصوص در صحنه ای که کاراکتر های اصلی فیلم (آنا کارینا، کلود براسور و سامی فری) با شکستن رکورد، طول موزه لوور را در 9 دقیقه و 43 ثانیه طی می نمایند. این فیلم با اقتباس از رمانی به نام طلای احمق ها نوشته دولورس هیچن، به وسیله ژان لوک گدار ساخته شده و متعلق به جنبش موج نوی فرانسه است. گدار با استفاده از سبک موج نو صحنه هایی تاریک و خیره نماینده از خیابان های پاریس را ارائه می دهد. در صحنه ای که دو کاراکتر اصلی فیلم با قدم زدن در منطقه پلاس دو کلیشی از کادر خارج می شوند، راوی می گوید:
این تجربه آن ها را به زمان حال برگردانده است، به گذشته و به آینده جسورشان.
این تفسیر فوق العاده از فیلم هر بیننده را ترغیب می نماید تا با بازدید از پاریس، جاودانگی آن را لمس کند.
- فرانسه، پاریس، موزه لوور
عشاق روی پل (1991)
عشاق روی پل با کارگردانی و نویسندگی لئو کاراکس، رابطه پرمخاطره میشل (ژولیت بینوش) و الکس (دنیس لاوانت) را در حالی نمایش می دهد که سعی می نمایند در پونت نئوف، قدیمی ترین پل پاریس، زندگی نمایند. میشل که از مسائل بینایی رنج می برد، می کوشد تا پیش از نابینا شدن، بیشتر قدر زیبایی های پیرامون خود را بداند؛ زیبایی هایی که در فیلم با صحنه هایی خیره نماینده از پاریس به نمایش گذاشته شده است، مانند پل پوشیده در برف، و آتش بازی همراه با تلالو نور بر سطح رود سن. عشاق روی پل برای 4 جایزه بفتا نامزد شده بود و با استقبال منتقدان روبرو شد. این فیلم هر چند پاریس ایده آلی را که در بسیاری از فیلم ها سعی در نمایش آن دارند، به تصویر نکشید؛ اما شکوه و زیبایی گاه و بی گاهی را از این شهر به نمایش گذاشت، که عشق در آن از بین نمی رود.
- فرانسه، پاریس، پول پونت نئوف
همه می گویند دوستت دارم (1996)
این موزیکال عاشقانه با کارگردانی و بازیگری وودی آلن، صحنه های خیره نماینده ای را از نیویورک، ونیز و پاریس به تصویر می کشد. اساس فیلم را نقش های متغیر یک خانواده مرفه آمریکایی تشکیل می دهند؛ خانواده ای که تعطیلات کریسمس خود را در پاریس می گذرانند و اعضای آن در طول فیلم، در معروف ترین دیدنی های پاریس مانند کافه دومگو و کلیسای نوتردام پیاده روی می نمایند. در یکی از مشهور ترین صحنه های فیلم، وودی آلن از رئالیسم جادویی بهره می برد و استفی (گلدی هاون) در پرده ای کوتاه و با پس زمینه ای از بازتاب نوتردام بر رود سن، از زمین فاصله می گیرد و پرواز می نماید.
- فرانسه، پاریس، اسکله دو لا تورنل
املی (2001)
املی نیز با نمایشی جادویی از واقعیت، زندگی شخصیتی درونگرا را دنبال می نماید؛ شخصیتی که می کوشد شادی و عدالت را برگرداند. این فیلم با کارگردانی ژان پیر ژونه و بازیگری اودوره توتو توجه تمام ببیندگان را از سراسر جهان به خود جلب کرد و به یکی از پیروز ترین فیلم های فرانسوی تبدیل شد. فیلم در محله مون مارتر فیلمبرداری شده است و با سیر در خواروبارفروشی ها، کافه ها و پل ها، و همراه با موسیقی اسرارآمیز یان تیرسن به خوبی حال و هوای پاریسی را به ببیندگان منتقل می نماید. به یاد ماندنی ترین صحنه املی، بالا رفتن نینو (متیو کاسوویتس) از پله های متعدد بنای سکره کر دو مون مارتر هنگام تعقیب فلش های آبی است. کارگردان در این صحنه، با کارگذاری دوربین در نقطه ای متفاوت، نمایی نفس گیر و خیره نماینده را از مون مارتر به مخاطب عرضه می نماید.
- فرانسه، پاریس، خیابان شوالیه دو لا بار
پیش از غروب (2004)
این فیلم که بخش بعدی فیلم پیش از طلوع (1995)، ساخته ریچارد لینک لیتر است، ملاقات دوباره جس (اتان هاوک) و سلین (جولی دلفی) را بعد از نه سال به نمایش می گذارد. آن ها بعدازظهری رویایی را می گذارنند، در خیابان های شهر به گشت و گذار می پردازند، به کافه لو پور (Le Pure Cafe) سر می زنند و با قایق سواری در رود سن، از میان صحنه هایی شگفت انگیز عبور می نمایند. این فیلم که برای جایزه اسکار نامزد شده بود، با نمایشی بی ریا و عاری از مبالغه گفت وگوی دو کاراکتر اصلی خود را پیرامون موضوعات متفاوت از کار گرفته تا طبیعت حافظه به تصویر می کشد. چند دقیقه آغازین فیلم در کتابفروشی انگلیسی شکسپیر و کمپانی (Shakespeare and Company Bookstore)، یکی از ماندگارترین صحنه های فیلم به شمار می رود. این کتابفروشی که کانون نویسندگان نسل بیت از جمله آلن گینزبرگ بوده، مدت های زیادی است که یکی از جاذبه های گردشگران انگلیسی زبان و عاشقان ادبیات محسوب می گردد و گربه صاحب کتابفروشی نیز به نوبه خود به جذابیت این کتابفروشی افزوده است.
- فرانسه، پاریس، خیابان دو لا بوشری، کتابفروشی انگلیسی شکسپیر و کمپانی
پاریس، دوستت دارم (2006)
این فیلم مجموعه ای است از 18 فیلم کوتاه 5 دقیقه ای که با همکاری بیش از 20 نویسنده و کارگردان و در راه تحقق هدفی واحد ساخته شده است: به تصویر کشیدن پاریس به گونه ای که هر مخاطبی را شیفته خود کند. فیلم های این مجموعه ژانرهای متفاوتی را از وحشت گرفته تا کمدی در برمی گیرد و کارهای کارگردانان بزرگی مانند برداران کوئن، والتر سالس و وس کریون را شامل می گردد. هر کاراکتر این مجموعه فرمی متفاوت را از تجربه درد، هیجان و کشف عشق به نمایش می گذارد. برج ایفل که جزوی اجتناب ناپذیر از هر نمای پاریس محسوب می گردد، پس زمینه اصلی نهمین فیلم کوتاه مجموعه است. در این فیلم کوتاه، هنرمند تنهای پانتومیم پیش از تعقیب به وسیله پلیس، گردشگران را با تقلید حرکات شان دنبال می نماید و با نمایش تصویری دور از انتظار و سرگرم نماینده از این دیدنی شناخته شده پاریس، لحظه ای ماندگار را در مجموعه شگفت انگیز و زیبای فیلم های کوتاه به جا می گذارد.
- فرانسه، پاریس، خیابان آناتول فرانس، برج ایفل
جولی و جولیا (2009)
معروفیت آشپزی فرانسوی و به خصوص آشپزی پاریسی درست به همان مقدار مسلم است که حضور ایفل در هر گفت و گویی که پیرامون پاریس صورت می گیرد. این فیلم با کارگردانی نورا افرون و با استفاده از هنر آشپزی فرانسوی، دو داستان واقعی را به تصویر کشیده است. جولیای عجیب و غریب (با بازی مریل استریپ که برای این فیلم نامزد یک اسکار شد)، با آشپزی به شوق می آید و با همراهی و رهبری تورهای آشپزی اش، مغازه داران را شیفته خود می نماید. هر چند که صحنه های فرانسه در این فیلم تنها در 5 روز فیلمبرداری شده است؛ اما جولی و جولیا توانسته است نماهایی زیبا را از پاریس به تصویر بکشد؛ به عنوان مثال نمای بیرونی خانه جولیا در خیابان دو سن، و دکه های فروش در بازار خیابان موفتارد (Rue Mouffetard Market). معروفیت خیابان موفتارد علاوه بر تنوع مواد غذایی، مدیون همینگوی نیز است؛ چرا که تا محل زندگی او یعنی منطقه پلاس دو لا کونترسکاپ فاصله بسیار کمی دارد.
- فرانسه، پاریس، خیابان موفتارد
نیمه شب در پاریس (2011)
با مکث دوربین روی صحنه های ثابتی از شهر در باران، خیابان های نورانی در شب و هیاهوی روز پاریس، سبک خاص وودی آلن در فیلم نیمه شب در پاریس کاملا معین است. این فیلم با نویسندگی و کارگردانی وودی آلن، به عنوان فیلمی که دهه طلایی ادبیات را در 1920 به مناسب ترین شکل نمایش داده است، جایزه اسکار برترین فیلمنامه را از آن خود کرد. در این فیلم، گیل (اوون ویلسون) با نشستن روی پله های کلیسای سنت اتین دو مون (Saint-Étienne du Mont) و در سکوت مسحورنماینده شب پاریس، به گذشته سفر می نماید و همراه او، فیلم با تغییر لباس ها، موسیقی و دکور بیننده را به عصر دیگر می برد؛ عصری با شب هایی فراموش نشدنی در جمع های ادبی و هنری اوایل قرن بیست.
- فرانسه، پاریس، پلاس سنت ژونویه، کلیسای سنت اتین دو مون