انتخاب بین بودن و نبودن ترامپ

به گزارش ایران عکس، این انتخابات در واقع انتخاب بین ترامپ و بایدن نبود. انتخابی بود بین بودن یا نبودن ترامپ. بسیاری از کسانی که به بایدن در این انتخابات رأی دادند، کسانی نبودند که رأی واقعی آنها بایدن باشد. بلکه رأی آنها تنها به این بود که ترامپ دیگر بار سکان راهنمایی امریکا را به دست نگیرد.

انتخاب بین بودن و نبودن ترامپ

از پروفایل ما وبلاگ حامد دیدن نمایید.

علت آن نیز نفرتی بود که این قشر نسبت به ترامپ داشتند. نفرتی که ماحصل سیاست های ترامپ در سال هایی است که ریاست جمهوری امریکا را بر عهده داشت. از سیاست های مهاجرستیزانه گرفته تا سیاست های حمایتی اش از گروه های افراطی نژادپرست و سیاست هایش در مسائل مربوط به بیمه درمان که در بحران کرونا بیشتر از قبل خود را نشان داد. این سیاست ها در سال های گذشته منجر به نوعی دوقطبی یا حتی بهتر بگوییم سه قطبی در جامعه امریکا شده است که نوع آرایش رأی دهندگان در انتخابات نیز گواه آن است. در این انتخابات یک سوم مردم عملاً رأی ندادند که همان قطب سومی هستند که همواره هم بوده اند. اما تا پیش از این انتخابات شمار آنها به نیمی از رأی دهندگان می رسید و اکنون به خاطر جو روانی حاکم بر جامعه به یک سوم تقلیل یافته است.

این بخش، بخشی بودند که از نظام سرمایه داری ناراضی بودند. بین دو قطب دیگر که حدود 65 درصد رأی دهنده امریکایی را تشکیل می دهند، دودستگی عمیقی بین آنها وجود دارد که حتی می توان گفت به نفرت در بین آنها تبدیل شده است. نفرتی که چه در میان مردم عادی و چه بین سیاستمدارانی که این دو قطب را رهبری می کردند، مشهود بود. اعلام زودرس پیروزی نیز بر عصبانیت بیشتر طرفین افزوده است. زیرا عملاً هر دو کاندیدا زودتر از موعد مقرر اعلام پیروزی کردند. ولی ترامپ رسماً اعلام پیروزی کرد که این باعث تشدید بحران می گردد.

بویژه با توجه به بحران های عمیق هویتی، سیاسی و مالی و حتی شکافی که در حاکمیت امریکا ایجاد شده، این انتخابات ازحساسیت فوق العاده ای برخوردار بوده است. البته این شکاف از دهه ها قبل در امریکا آغاز شده است. از زمانی که لیبرالیسم و سرمایه داری باعث دلزدگی مردم شد. زیرا لیبرالیسم و سرمایه داری جامعه امریکا را به جامعه ای دوقطبی تبدیل و مردم آن را دچار بحران هویت نموده است. در جامعه ای که مهر نظام سرمایه داری را بر خود دارد، نظامی که بر فردگرایی متمرکز می گردد، بی عدالتی ها تشدید می گردد. به عبارتی اتفاقاتی که امروز در جامعه امریکا می بینیم، نتیجه ده ها سال حاکمیت سرمایه داری بر این کشور است که محصول آن افرادی مثل آقای ترامپ هستند. از همین رو زمانی که فردی مثل ترامپ می آید و شتاب بیشتری به این سیاست ها می دهد و شکاف ها را تعمیق می نماید، موجب می گردد، مردم میل بیشتری به مشارکت در انتخابات پیدا نمایند.

نظرسنجی ها در این انتخابات نیز خیلی دور از حقیقت نبودند. اما با توجه به اینکه اغلب رسانه های امریکایی مخالف ترامپ هستند، نظرسنجی هایی که این رسانه ها انجام دادند، تفاوت بالای آرای بایدن با ترامپ را نشان می داد. همان طور که نظرسنجی های معدود رسانه های حامی ترامپ عکس این مطلب را نشان می داد. رسانه های مخالف ترامپ از آن رو دست به این نظرسنجی های گسترده می زدند که جو روانی جامعه را به سمت آقای بایدن متمایل نمایند. ضمن آنکه ممکن است، کسانی که مورد نظرسنجی قرار می گرفتند، رأی واقعی خود را اعلام نمی کردند.

*کارشناس مسائل آمریکا

منبع: ایران

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 12 آذر 1399 بروزرسانی: 12 آذر 1399 گردآورنده: iranpixfa.ir شناسه مطلب: 1296

به "انتخاب بین بودن و نبودن ترامپ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انتخاب بین بودن و نبودن ترامپ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید