اگر در خانواده سابقه سرطان دارید، هرگز این خوراکی ها را نخورید
به گزارش ایران عکس، مجله دیجی کالا/ افرادی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان دارند، هر کاری که بتوانند می نمایند تا احتمال ابتلا به این عارضه را در خود کاهش دهند. مواد غذایی که می خورید، رابطه مستقیمی با شکل گیری سرطان یا افزایش احتمال ابتلا به آن دارند.
به همین دلیل باید نظارت ویژه ای روی رژیم غذایی خود داشته باشید؛ به ویژه اگر یکی از اعضای خانواده تان سرطان دارد یا در گذشته سرطان داشته است.
1. نمک
همه ما خیلی خوب می دانیم که مصرف زیاد نمک می تواند احتمال ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد، اما آیا می دانستید که این موضوع با افزایش خطر ابتلا به سرطان هم ارتباط دارد؟
بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته، بین مصرف نمک و سایر مواد غذایی پرنمک و ابتلا به سرطان معده رابطه ای قوی وجود دارد. نمی توانیم مصرف نمک را به طور کامل از رژیم غذاییمان حذف کنیم، اما دست کم می توانیم میزان آن را به حداقل برسانیم.
2. هات داگ
هات داگ که هواداران نسبتا زیادی در میان جوانانِ عاشق فست فود دارد، نوعی گوشت فرآوری شده است که چربی و نمک زیادی دارد. نمک و چربی هر دو باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می شوند. زمانی که گوشت فرآوری شده دودی شود، یک سری ترکیبات فراوری می شوند که با افزایش احتمال خطر ابتلا به برخی سرطان ها در ارتباط هستند.
3. سس سویا
مصرف سس سویا همراه با سوشی خوشمزه و لذت بخش است، اما متأسفانه این ماده غذایی سدیم زیادی دارد؛ به طوریکه فقط یک قاشق غذاخوری از آن می تواند هزار میلی گرم سدیم داشته باشد. این میزان دو برابر میزان سدیمی است که یک فرد معمولی باید در طول روز مصرف کند.
4. سوپ های کنسرو شده
ممکن است این را قبلا هم شنیده باشید که سوپ های کنسرو شده سدیم زیادی دارند. از آنجایی که بین سدیم و ابتلا به سرطان معده ارتباط وجود دارد، باید از مصرف سوپ های حاوی سدیم زیاد خودداری کنید.
اگر در طول هفته وقت درست کردن سوپ خانگی ندارید، آخر هفته ها این کار را انجام دهید. به یاد داشته باشید که هیچ چیز سالم تر از غذاهای خانگی نیست.
5. شیر
گفته می شود شیر به دلیل اینکه کلسیم زیادی دارد، احتمال ابتلا به برخی انواع سرطان ها را افزایش می دهد.
قرار دریافت شیر در این لیست می تواند بحث برانگیز باشد. همواره شنیده ایم که شیر کلسیم دارد و کلسیم برای داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل لازم است . اما نتایج مطالعات امروزی چیز دیگری را نشان می دهند.
براساس گزارشات مؤسسه ملی سرطان، برخی از مطالعات نشان می دهند که رژیم غذایی حاوی کلسیم زیاد می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات شود.
در یک مطالعه نشان داده شد افرادی که هر روز شیر می نوشیدند، 34 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار داشتند. یک مطالعه دیگر هم نشان داد بین کلسیم زیاد و افزایش خطر سرطان رحم ارتباط وجود دارد. علت این موضوع به تحریک هورمون ها و رشد سلول های سرطانی برمی شود.
برخی از مطالعات دیگر هم نشان می دهند که رژیم غذایی حاوی کلسیم زیاد منجر به بیشتر شدن خطر ابتلا به سرطان روده می شود. به همین دلیل بهتر است مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم زیاد مثل شیر گاو و پنیر را به حداقل برسانید. سرطان معمولا با التهاب ارتباط دارد.
بنابراین بهتر است از مصرف مواد غذایی التهاب زا هم اجتناب کنید. دنبال کردن یک رژیم غذایی گیاهی و سرشار از غلات غنی شده بهترین کاری است که می توانید انجام دهید.
6. پنیر کاتیج
پنیر معمولا به شدت فرآوری می شود. بهتر است مصرف تمام محصولات لبنی را به حداقل برسانید . زمانی که صحبت از سرطان است، اهمیت این موضوع در خصوص پنیر کاتیج بیشتر هم می شود.
این نوع پنیر به شدت فرآوری شده است که این یعنی در مقایسه با سایر پنیرها سدیم بیشتری دارد. بنابراین دفعه بعد که در فروشگاه پنیر کاتیج دیدید، از کنار آن رد شوید و به فکر خرید یک نوع پنیر دیگر باشید.
7. تخم مرغ
اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان دارید، تخم مرغ نخورید؛ وگرنه ممکن است شما هم دچار سرطان شوید.
در مقالات مختلف دیدیم که تخم مرغ جزء مواد غذایی مفید و سالم برای بدن محسوب می شود. اما اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان دارید، ماجرا فرق می نماید.
تمام انواع گوشت ماکیان ممکن است شما را در معرض ابتلا به سرطان قرار دهند. این موضوع شامل تخم مرغ هم می شود. بر اساس گزارشات یک مطالعه، افرادی که در هر هفته دو و نیم عدد یا بیشتر تخم مرغ مصرف کردند، 81 درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار داشتند.
8. ماهی سرخ نموده
ماهی معمولا جزء مواد غذایی مفید برای سلامتی تلقی می شود و به محافظت در برابر سرطان یاری می نماید. اما اگر ماهی را سرخ کنید، خطر ابتلا به سرطان در شما افزایش پیدا می نماید. علت این موضوع این است که سرخ کردن منجر به کاهش سطح طبیعی اسیدهای چرب امگا 3 موجود در ماهی می شود.
فرآیند سرخ کردن همچنین می تواند باعث آزاد شدن اسیدهای چرب ترانس شود که این موضوع با افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مثل سرطان های پانکراس، کبد، رحم و روده عظیم در ارتباط است.
9. دونات
دونات قند زیادی دارد و به همین دلیل می تواند منجر به چاقی، دیابت، مقاومت به انسولین و مسائل متابولیک شود.
بسیاری از افراد زمانی که بین وعده های غذایی گرسنه می شوند، به سراغ خوراکی های ناسالمی مثل دونات می فرایند. اگر شما هم جزء این افراد هستید، شاید بعد از فهمیدن مضرات آن نظرتان تغییر کند. دونات حاوی مقدار زیادی قند و کربوهیدرات تصفیه شده است و به همین علت می تواند به طور بالقوه خطر ابتلا به سرطان را بالا ببرد.
اگر عاشق دونات هستید و نمی توانید مصرف آن را ترک کنید، حداقل کاری که می توانید بکنید این است که در اینترنت جست وجو کنید و طرز تهیه دونات خانگی را یاد بگیرید. خوبی این کار این است که خودتان روی مواد اولیه دونات نظارت دارید و از سالم بودن آن مطمئن می شوید.
10. سوسیس
در سال های اخیر مضرات سوسیس زیاد به گوشمان خورده است. سوسیس که معمولا آن را روی پیتزا اضافه می نمایند، یک نوع دیگر از گوشت های فرآوری شده است که احتمال ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می دهد. این تنها نکته منفی درباره سوسیس نیست.
بر اساس گزارشات مطالعات، گوشت های فرآوری شده مثل سوسیس می توانند احتمال ابتلا به بیماری قلبی و مرگ را هم افزایش دهند. این گوشت ها سرشار از چربی، نمک و مواد نگهدارنده هستند که همگی برای سلامتی ضرر دارند.
11. قهوه
هواداران قهوه مطمئنا از دیدن نام قهوه در لیست مواد غذایی که خطر سرطان را افزایش می دهند، ناراحت می شوند. اما باید واقعیت را بپذیرید . البته نظرات در خصوص قهوه متناقض است.
برخی از مطالعات نشان می دهند که قهوه از شما در برابر سرطان های روده عظیم، کبد، سینه، پوست، رحم و پروستات محافظت می نماید. اما برخی دیگر از مطالعات شواهد متناقضی را درباره مؤثر بودن قهوه در کاهش خطر سرطان های مثانه و پانکراس نشان می دهند. بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که تعادل را رعایت کنید.
12. مواد غذایی بسته بندی شده و فرآوری شده
چنین مواد غذایی مثل پاپ کرن و بیسکوییت حاوی مواد افزودنی، قند و چربی زیاد هستند و به همین دلیل برای سلامتی بدن خطرناک اند. یکی از مضرات این مواد غذایی، افزایش خطر ابتلا به سرطان است. به جای خرید پاپ کرن و بیسکوییت آماده، خودتان در خانه آن ها را درست کنید.
13. نوشیدنی های شیرین
این فقط نوشابه نیست که باعث سرطان می شود. نوشیدنی های شیرین دیگر هم حاوی مقدار زیادی قند اضافه شده هستند و برای سلامتی بدن مضرات زیادی دارند. اگر سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان دارید، از مصرف نوشیدنی های شیرین خودداری کنید.
به جای نوشیدنی های شیرین، خودتان در خانه اسموتی های خوشمزه و مقوی درست کنید. با جست وجو در اینترنت می توانید به صدها رسپی مختلف برای تهیه اسموتی دست پیدا کنید.
کلام پایانی
اگر اعضای خانوادتان به سرطان مبتلا هستند، احتمال ابتلا به سرطان در شما افزایش پیدا می نماید. بنابراین باید بیشتر به آنچه می خورید توجه کنید.
سعی کنید تا جایی که امکان دارد از مصرف غذاهای آماده و فست فودها خودداری نموده و خودتان غذای خانگی درست کنید . با این کار روی موادی که وارد بدنتان می کنید، کنترل دارید. بیشتر مواد غذایی بسته بندی شده و کنسروی حاوی ترکیبات مضر مثل قند اضافه شده و چربی زیاد هستند که احتمال ابتلا به سرطان را بالا می برند .
منبع: همگردی