بزرگ ترین مانع فیرفون Fairphone -برند منصف گوشی ساز- در راه آپدیت اندروید چیست؟ کوالکام!

به گزارش ایران عکس، راهبرد بسیاری از شرکت ها، چه در زمینه موبایل و چه دیگر لوازم الکترونیک این است که در همان مرحله طراحی و تولید، عمر کوتاهی برای کالاهای خود در نظر بگیرند تا مشتری مجبور شود که در فاصله زمنی کوتاهی، کالای جدیدی از آنها بخرد.

بزرگ ترین مانع فیرفون Fairphone -برند منصف گوشی ساز- در راه آپدیت اندروید چیست؟ کوالکام!

همه آپدیت های قطره چکانی گوشی های موبایل پرچم دار را در سال های اخیر در نظر بگیرید یا حتی دردسرهایی که برای به روز کردن سیستم عامل اندروید آنها داشته اید.

در این میان فیرفون Fairphone یک استثنا بوده است. این شرکت تلاش می کند که گوشی های هوشمند ماژولاری دست مشتریان خود بدهد و اندروید آنها را مرتب به روز نگاه دارد.

اما کسی چه می داند شاید این راهبرد منصفانه بوده که باعث شده این گوشی زیاد شناخته شده و فراگیر نشود. این راهبرد یعنی سود کمتر و سود کمتر یعنی بودجه تبلیغ و یا بودجه تحقیق و ستوعه کمتر!

گوشی های این شرکت البته در قسمت پرفورمانس هیچ وقت سرآمد نبوده اند. اما جالب است بدانید اگر گوشی اولیه فیرفونی را که در سال 2015 عرضه کرد، داشته باشید، تا همین الان هم می توانید آپدیت اندروید را دریافت کنید. یعنی در این مدت از اندروید 5، گام به گام به اندروید 9.0 بروید!

فیرفون در این مدت خواسته که گوشی هایش بیشتر دوام بیاورند و منجر به تولید زباله های الکترونیکی و گاز گلخانه ای کمتر شوند و قطعات گوشی ها را بشود به راحتی تعویض کرد و حتی ارتقا داد.

اما خب، ما فقط یک سوی کار شرکت ها را می بینیم و از دردسرهای جانبی آنها مطلع نیستیم. مثلا بزرگ ترین مانع فیرفون برای آپدیت، شرکت کوالکام بوده است.

علیرغم تلاش فیرفون برای به روز نگه داشتن نرم افزاری، با وجود برخی قطعات قدیمی، نمی شود اندروید به روز به گوشی هدیه داد.

به عبارتی شرکت های قطعه ساز مانند کوالکام که SoC یا سیستم در تراشه را می سازد، در این بین باید همکاری کنند تا گوشی شما به اندروید تازه ارتقا پیدا کند. اگر این SoC به سازنده گوشی داده نشود، مسلما نمی تواند معجزه کند و اندروید تازه را به شما بدهد.

داستان مشکل فیرفون با کوالکام چه بود؟

فیرفون 2 یک SoC اسنپ دراگون 801 کوالکام داشت و کوالکام دیگر پشتیبانی از این چیپ ست را متوقف کرده. این توقف پشتیبانی هم از زمان اندروید 6 رخ داده است. فیرفون پس از این مدت با تلاش خودش و همکاری LineageOS بوده که توانسته گوشی را به روز نگاه دارد.

در زمینه گوشی های جدیدتر فیرفون 3 و فیرفون 3 پلاس هم این شرکت به مشکل مشابهی خورده و ساپورت تراشه اسنپ دراگون 632 از جولای 2021 متوقف شده است. یعنی باز هم فیرفون مجبور است که راسا سنگینی کار به روزرسانی را برعهده بگیرد.

غرض اینکه همیشه شرکت گوشی ساز را در بیرون ندادن به روزرسانی اندروید مقصر ندانید. حتی شرکتی مانند فیرفون که فلسفه وجودی اش این بوده، دچار دردسر شده، چه برسد به شرکت هایی که عزم کمتری برای دیرپا کردن استفاده از یک گوشی توسط مشتریان دارند.

چیزهایی که در این پست ذکر شد را به صورت شماتیک می توانید در تصویر زیر ببینید:

منبع

منبع: یک پزشک
انتشار: 9 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 9 اردیبهشت 1400 گردآورنده: iranpixfa.ir شناسه مطلب: 1584

به "بزرگ ترین مانع فیرفون Fairphone -برند منصف گوشی ساز- در راه آپدیت اندروید چیست؟ کوالکام!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بزرگ ترین مانع فیرفون Fairphone -برند منصف گوشی ساز- در راه آپدیت اندروید چیست؟ کوالکام!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید