طرز تهیه آش ترخینه با سیرابی و دوغ
به گزارش ایران عکس، آش ها یکی از خوراک های اصیل ایرنی می باشد که در تمام ایرانی پخته می گردد و می توان می گفت حدود 400 نوع آش در ایران طبخ می گردد و با انواع حبوبات تهیه می گردد تهیه می گردد. اما اگر آش ترخینه که یکی از خوشمزه ترین و مقوی ترین آش های ایرانی می باشد که در شهر لرستان، کرمانشاه، ایلام، کردستان تهیه می گردد.
ترخینه از جوشاندن بلغور گندم با جو در دوغ ترش یا شیر بدست می آید برای طبخ این آش خوشمزه شما می توانید از انواع حبوبات و سبزی برای تهیه این آش بهره ببرید اما استفاده از سیرابی باعث می گردد مقوی تر گردد.
مواد لازم
ترخینه 4 عدد
سیرابی 500 گرم
پیاز 2 عدد
نعنا خشک 1 ق چای خوری
سبزی آش 200 گرم
پیاز داغ و سیرداغ به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه آش ترخینه با سیرابی
مرحله اول: پخت سیرابی
ایتدا باید سیرابی را بپزید برای این کار سیرابی را خوب بشورید و با یاری قیچی خرد کنید و داخل قابلمه بریزید و به همراه آب بگذارید تا بجوشد و کف روی آن را با قاشق بگیرید و بعد یک پیاز بزرگ را پوست بگیرد به خرد شده به همراه چند حبه سیر و کمی نمک و فلفل سیاه بگذارید برای چند ساعت خوب پخته گردد.
مرحله دوم: آماده سازی ترخینه
در ادامه باید ترخینه را به همراه چند لیوان آب بگذارید تا نرم گردد و بعد به همراه چند لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا 1 ساعت ترخینه خوب پخته گردد در همین مدت هم بزنید تا ته نگیرد و بعد باید سیرابی پخته شد را به آش اضافه کنید و هم بزنید و روی حرارت میانه قرار تا آش جا افتاده گردد. سپس سبزی آش را نیز به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را باز کنید.
مرحله سوم: تهیه آش ترخینه با سرابی
داخب ک تابه دیگر کمی روغن ریخته و یک پیاز را خلالی کنید و تفت دهید تا طلایی گردد و بعد ادویه های گفته شده را به پیاز اضافه کنید و 1 ق غذا خوری نعنا به مواد اضافه کنید و هم بزنید مواد را داخل آش را بریزید و هم بزنید و بعد از جا افتادن آش داخل کاسه بریزید و با نعنا داغ و سیر داغ و کمی پیاز داغ آش را سرو کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت آش ترخینه با سیرابی
اگر ترخینه شما با سبزی و دوغ است می توانید سبزی را حذف کنید.
می توانید برای تزیین از کشک بهره ببرید.
اگر دوست دارید از حبوبات استفاده کتید می توانید از 1 پیمانه بلغور جو و لوبیا چیتی و عدس بهره ببرید.
می توانید به دلخواه یک عدد عصاره گوشت نیز به مواد اضافه کنید.
منبع: گردشبان