علت سرد بودن دست و پای نوزاد چیست؟

به گزارش ایران عکس، سرد بودن دست و پای نوزادان نگران کننده نیست. در نوزدان این اختلاف حرارتی در اندام های بدن مشاهده می شود و کاملاً طبیعی است. در صورتی که سرد بودن دست و پای بچه ها همراه با تب و یا تعرق بود، سریعاً به پزشک مراجعه شود.

علت سرد بودن دست و پای نوزاد چیست؟

خبرنگاران | سرویس مادر و کودک - سرد بودن دست و پای نوزادان و شیرخواران نگران کننده نیست. در نوزدان این اختلاف حرارتی در اندام های بدن مشاهده می شود و کاملاً طبیعی است. بیشتر مواقع شکم و سینه نوزاد گرم تر است و قسمت های دیگر بدن نظیر دست و پاها سردتر می باشد. سرد بودن دست نوزاد نشان دهنده دمای دقیق بدن نوزاد نمی باشد. به منظور معین گرمای بدن نوزاد بهتر است که دست خود را بر روی قفسه سینه او قرار دهید.

در زمستان برای گرم نمودن نوزاد، بهتر است از دستکش و کلاه نازک استفاده کنید. اما در تابستان فقط دمای بدن او را کنترل کنید و اختلاف دما بین بدن و دست و پای نوزاد مسئله ای ندارد. ولی اگر سرد بودن دست و پای بچه ها همراه با عرق کردن نوزاد بود سریعاً به یک پزشک مراجعه کنید، چرا که ممکن است احتمال کمبود ویتامین D باشد.

از طرفی دیگر طبق نظر برخی از پزشکان، سیستم جریان خون نوزاد کاملاً رشد نکرده است و خون در آخرین مرحله به دست و پای نوزاد می رسد که این یکی از عوامل سرد بودن دست و پای نوزادان است که این یک امر کاملاً طبیعی است و هیچ گونه نگرانی وجود ندارد. اما اگر سردی با تب همراه باشد سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

نکات مهم در مورد سرد بودن دست و پای نوزاد

  1. به منظور حفظ درجه حرارت بدن و جلوگیری از سرد بودن دست و پاهای نوزاد، بهتر است درجه حرارت اتاق را بین 25 تا 28 درجه سانتی گراد قرار دهید و از هوای تازه استفاده کنید.
  2. به منظور جلوگیری از سرد بودن دست و پای کودک و حفظ دمای بدن او، نوزاد را در اتاقی نگهداری کنید، که با بستن در و پنجره از ورود جریان سریع هوا به اتاق جلوگیری شود.
  3. ملافه و کهنه های خیس و مرطوب نوزاد را سریعاً باید عوض کنید.
  4. از قرار دادن نوزاد بر روی سطوحی سرد نظیر ملافه یا ترازو اجتناب کنید؛ چراکه این کار باعث از دست رفتن سریع دما بدن نوزاد می شود.
  5. اگر بدن نوزاد نیز بیش از اندازه داغ شود، خطرناک است. پس نوزاد خود را مستقیماً در معرض نور خورشید از پشت شیشه و کنار شوفاژ یا بخاری یا زیر کرسی قرار ندهید و بیش از حد به او لباس نپوشانید.
  6. بهتر است که نوزاد را 4 الی 6 ساعت بعد از تولد حمام کرد ولی این موضوع شامل نوزادان ضعیف و بد حال نمی شود. بهترین حالت ممکن برای حمام نمودن نوزادان حداقل سه روز یکبار می باشد و نکات زیر در مورد حمام نمودن نوزادان لازم و ضروری می باشد که به شرح زیر می باشد:

    - از حمام نمودن نوزادان با شکم پر اجتناب کنید از طرفی دیگر اگر نوزاد گرسنه باشد بی قراری می کند.

    - حمام نمودن نوزاد باید در اتاقی گرم انجام شود و از جریان تند هوا جلوگیری شود.

    - برای حمام نمودن نوزاد از آب ولرم استفاده کنید. بهتر است که قبل از نوزاد، مقدار کمی آب را بر روی دست خود امتحان کنید.

  7. از پارچه های نخی و کمی ضخیم به منظور کهنه نمودن نوزاد استفاده کنید. بهتر است کهنه را مرتب عوض کنید.
  8. در صورتی که سوختگی پای نوزاد در اثر ادرارش به وجود آمده باشد او را به طورمرتب با آ ب ولرم شستشو دهید و محل های سوخته را چرب کنید.

علائم نگران کننده درباره نوزادان

  • در صورتی که سر نوزاد غیر طبیعی باشد.
  • در صورتی که گریه نوزادبیش از اندازه بوده و نوزاد بی تابی کند
  • در صورتی که بیضه نوزاد بسیار بزرگ شود.
  • اگر نوزاد در بیشتر مواقع گرسنه باشد.
  • سرد بودن دست و پای نوزادان همراه با تب و یا تعرق
  • اگر در پوشک نوزاد خود خون مشاهده نمودید.
  • اگر لب نوزاد ورم کرده باشد.
  • در صورتی که مدفوع نوزاد شبیه به اسهال باشد.
  • اگر نوزاد به صورت مداوم عطسه می کند.
  • در صورتی که پوست نوزاد، پوسته پوسته شود.
  • تنفس نوزاد غیر عادی باشد.
منبع: setare.com
انتشار: 18 بهمن 1399 بروزرسانی: 18 بهمن 1399 گردآورنده: iranpixfa.ir شناسه مطلب: 1424

به "علت سرد بودن دست و پای نوزاد چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت سرد بودن دست و پای نوزاد چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید