چرا خوب نمی خوابیم؟
به گزارش ایران عکس، بیش از 7 نفر از هر 10 نفر از افراد مورد آنالیز (73 درصد) خواب خود را خوب ارزیابی کردند، 63 درصد هر شب حداقل 7 ساعت را در رختخواب سپری کردند. (بزرگ سالان به 7 تا 9 ساعت خواب در شب احتیاج دارند.) در همان زمان، فقط کمی بیش از یک سوم از افراد مورد آنالیز (36 درصد) گفتند که 7 ساعت خوابیده اند. به طور میانه، آن ها فقط 5.7 ساعت در شب واقعا خواب بوده اند، اما دلیل بی خوابی ما چیست و چه تاثیری بر روان ما دارد؟
باید در 20 دقیقه بخوابید
تحقیقات نشان داد که افراد هم در خوابیدن و هم در خواب ماندن مشکل دارند. میانگین زمانی که افراد در رختخواب سپری کردند 7.61 ساعت بود، بنابراین آن ها به طور میانه نزدیک به 2 ساعت راقبل و بعد از خواب در بیداری سپری می نمایند. پزشکان می گویند بیشتر بزرگ سالانی که مشکل خواب ندارند باید بتوانند حدود 20 دقیقه پس از رفتن به رختخواب به خواب بروند. اما در واقع فقط 23 درصد در 20 دقیقه یا کمتر می خوابند.
چه چیزی باعث مسائل خواب می گردد؟
دلایل زیادی وجود دارد که چرا ما به مقدار کافی نمی خوابیم، این مسائل از مسائل جزئی، مانند سروصدای همسایه تا دلایل جدی تر، مانند آپنه خواب متغیر است.
اختلالات خواب
طبق تحقیقات نو بخشی از دلایل مسائل خواب به توضیح زیر فرق دارد:
17 درصد بی خوابی
14 درصد مبتلا به آپنه انسدادی خواب
13 درصد مبتلا به سندروم پای بی قرار
این ها بخشی از دلایل قابل درمان هستند، بنابراین اگر یکی از آن ها بر کیفیت خواب شما تأثیر گذاشت، می توانید به پزشک مراجعه کنید.
چاقی
پزشکان می گویند این شرایط سلامتی می تواند بر مقدار خواب شما تأثیر بگذارد. (در عین حال، خواب بی کیفیت می تواند منجر به افزایش وزن گردد.) حدود 15 درصد از افراد در این مطالعه گفتند که چاقی در آن ها تشخیص داده شده است که به عنوان شاخص توده بدنی (BMI) 30 یا بیشتر تعریف شده است.
سلامت روان
بعضی از افراد در این مطالعه گزارش دادند که مبتلا به بیماری های سلامت روان هستند که بر خواب آن ها اثر گذار است.
27 درصد دارای اختلال اضطراب
27 درصد افسردگی
16 درصد دارای یک بیماری طولانی مدت روان هستند که باعث درد فیزیکی می گردد.
سلامت بدن
یکی از دلایل بی خوابی مسائلی در سلامت اندام های داخلی بدن است. در این تحقیق، بیماری های تاثیر گذار بر خواب به شکل زیر گزارش شده است:
14 درصد بیماری ریفلاکس معده یا GERD
11 درصد بیماری پسوریازیس یا اگزما که باعث خارش می گردد.
بیدار شدن در شب برای ادرار کردن که می تواند شب ادراری باشد.
دلایل محیطی
بعضی از اختلالات خواب از موارد دیگری است که برای افراد در اثر شرایط زندگی و محیطی رخ می دهد:
پریشانی عاطفی یا روانی، مانند غم و اندوه یا نگرانی
احساس گرمای بیش از حد، از جمله گرگرفتگی یا تعریق شبانه
نویز، نور یا صدای مزاحم
رویا های بد یا شدید
خواب بی کیفیت چگونه بر شما تأثیر می گذارد؟
کیفیت پایین خواب نه تنها خطر ابتلا به مسائل جسمی را افزایش می دهد، بلکه می تواند منجر به مسائل حافظه و تفکر گردد و بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. خواب کمتر از 7 ساعت در شب با خطر بیشتر بیماری هایی، چون بیماری قلبی، سکته، دیابت، اختلالات خلقی و چاقی همراه است. اختلالات خواب بسته به دلیل، می تواند بر اندام های مختلف، از پوست گرفته تا قلب و مغز تأثیر بگذارد. بعلاوه کم خوابی با خطر مرگ زودرس مرتبط است.
منبع: روزنامه خراسان
منبع: فرارو