آمار تکان دهنده کنکور سال جاری؛ سهم 95 درصدی 3 درصد از دانش آموزان!
به گزارش ایران عکس، مدارس استعداد های درخشان و مدارس خاص غیرانتفاعی با پوشش 3 درصدی آموزش در کل کشور، سهم 95 درصدی از رتبه های برتر کنکور سال جاری را از آن خود نموده اند! آنچه نسبت به گذشته تغییری نداشته، تراژدی تلخ تضعیف روز به روز مدارس دولتی و پیشتازی مدارس غیردولتی است.
به گزارش تسنیم، با اعلام اسامی 40 نفر برتر کنکور 1401 در گروه های آزمایشی مختلف معین شد سال جاری نیز رتبه های برتر در تصاحب مدارس خاص است و از میان نفرات برتر کنکور سال جاری صرفاً یک دانش آموز در مدرسه دولتی عادی تحصیل نموده است! 29 نفر از مدارس استعداد های درخشان، 9 نفر مدارس غیرانتفاعی و یک نفر مدارس نمونه دولتی بودند!
در کنکور 1400 نیز از 30 نفر رتبه برتر گروه های تجربی، ریاضی و انسانی، 20 نفر دانش آموزان مدارس سمپاد، 5 دانش آموز از مدارس غیردولتی و سه دانش آموز از مدارس نمونه دولتی بودند و در میان رتبه های برتر کنکور، دانش آموزان مدارس دولتی عادی حضور نداشتند.
در کنکور سال 99، رتبه هفتم گروه آزمایشی علوم ریاضی در مدرسه ای کاملاً دولتی درس خوانده بود و 67 درصد رتبه های برتر برای مدارس سمپاد، 18 درصد غیردولتی و 10 درصد مدارس نمونه دولتی بودند.
در کنکور 98 تمام رتبه های برتر از میان مدارس خاص و غیردولتی بودند و جای مدارس دولتی عادی خالی بود؛ 70 درصد رتبه های برتر کنکور این سال در رشته های ریاضی، تجربی و انسانی دانش آموزان مدارس سمپاد بودند، سهم غیردولتی ها 14 درصد و نمونه دولتی ها 13 درصد بود.
این فرایند حکایت از آن دارد با وجود تغییراتی که هر ساله در آمار و ارقام تعداد شرکت نمایندگان و... نسبت به سال های قبل وجود دارد، آنچه نسبت به گذشته تغییری نداشته است، تراژدی تلخ تضعیف روز به روز مدارس دولتی و پیشتازی مدارس غیردولتی و خاص است.
پیش از این خسرو ساکی رئیس سابق مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش هشدار داده بود: در آزمون سراسری سال 98-99، 83.94 درصد رتبه های زیر سه هزار برای مدارس استعداد های درخشان، نمونه دولتی، غیردولتی و مدارس شاهد بودند و این مدارس 31.87 درصد دانش آموزان را تحت پوشش قرار می دهند.
اینکه از 40 دانش آموز برگزیده کنکور سراسری سال جاری، فقط یک دانش آموز در مدرسه دولتی درس خوانده، یک فاجعه و شکاف اقتصادی و اقتصادی و آموزشی تمام عیار محسوب می گردد که حتی در لیبرال ترین جوامع دنیا هم کمتر شاهد آن هستیم.
تقریبا در هیچ کشور پیشرفته ای، ردی از آموزش طبقاتی دیده نمی گردد و تلاششان بر استقرار عدالت آموزشی منطبق بر برخورداری های برابر از امکانات و کیفیت آموزش یکسان است.
با اعلام نتایج کنکور سراسری، در میان اسامی چهل نفر از رتبه های برتر کنکور، فهرست اولیه به صورت زیر است:
مدارس استعداد های درخشان: 29 نفر
مدارس غیرانتفاعی خاص: 9 نفر
مدارس نمونه دولتی: 1 نفر
مدارس دولتی: 1 نفر
سهم مدارس از رتبه های برتر کنکور سراسری
مدارس استعداد های درخشان: 72.5 درصد
مدارس غیرانتفاعی خاص: 22.5 درصد
مدارس نمونه دولتی: 2.5 درصد
مدارس دولتی: 2.5 درصد
سهم پوشش تحصیلی مدارس از کل دانش آموزان در کشور
مدارس استعداد های درخشان: 2 درصد
مدارس غیرانتفاعی خاص: 12 درصد
مدارس نمونه دولتی: 1 درصد
مدارس دولتی: 85 درصد
نتیجه اول:
سهم 2.5 درصدیِ 85 درصد از دانش آموزان مدارس دولتی!
حدود 85 درصد از دانش آموزان کشور در مدارس دولتی عادی تحصیل می نمایند که سهمشان از رتبه های برتر و رتبه های زیر 3000، حدود 2.5 درصد است.
نتیجه دوم:
سهم 72.5 دصدیِ تنها 2 درصد دانش آموزان در مدارس استعداد های درخشان!
کمتر از 2 درصد از دانش آموزان کشور در مدارس استعداد های درخشان تحصیل می نمایند که سهم آن ها از رتبه های برتر و رتبه های زیر 3000 در کنکور سراسری، 72.5 درصد است.
نتیجه سوم:
تقریبا 12 درصد از دانش آموزان کشور در مدارس غیردولتی تحصیل می نمایند که مدارس خاص غیردولتی، کمتر از یک درصد دانش آموزان کشور را پوشش می دهند؛ این یک درصد، سهمشان 22.5 درصد از رتبه های برتر کنکور است.
نتیجه چهارم:
حدود یک درصد از دانش آموزان کشور در مدارس نمونه دولتی تحصیل می نمایند که سهم آن ها نیز 2.5 درصد است.
نتیجه پنجم:
مدارس استعداد های درخشان و مدارس خاص غیرانتفاعی با پوشش 3 درصدی آموزش در کل کشور، سهم 95 درصدی از رتبه های برتر را از آن خود نموده اند.
منبع: فرارو