5 شربت سنتی برای جلوگیری از گرمازدگی
به گزارش ایران عکس، فصل گرما که فرا می رسد همه در پی نوشیدنی هایی برای کم کردن عطش خود هستند، اما می توان به جای نوشابه های مضر، از نوشیدنی های خنک سنتی استفاده کرد.
به گزارش ایسنا، فاضله حیدریان مقدم - متخصص طب سنتی با اشاره به این که در فصول گرم سال به علت شدت گرمای هوا، قوت هاضمه معده کاهش می یابد، اظهار کرد: در تابستان و هوای گرم باید از غذاها و نوشیدنی های سبک که هضم راحتی دارند استفاده کرد.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی اضافه نمود: در فصل گرما برای پیشگیری از گرمازدگی تهیه شربت سکنجبین و تخم کاسنی، عناب و زرشک و خاکشیر یخ زده و آبلیمو می تواند به مقدار قابل توجهی مفید باشد که دستور تهیه آنها از قرار زیر است:
شربت سکنجبین و تخم کاسنی
برای تهیه سکنجبین سه پیمانه شکر را با چهار پیمانه آب و یک پیمانه سرکه انگوری یا سرکه سیب بجوشانید، کمی از شربت را با یک قاشق چایخوری تخم کاسنی خیس خورده و یک لیوان آب بنوشید.
شربت عناب و زرشک
10 عدد عناب را له نموده با دو قاشق غذاخوری زرشک در یک و نیم لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان بماند سپس مواد را صاف نموده و با یک قاشق غذاخوری شکر شیرین کنید و خنک بنوشید.
شربت خاکشیر یخ زده و آبلیمو
دو قاشق غذاخوری خاکشیر خیسانده را در جایخی بریزید، دو قاشق غذاخوری شکر، دو عدد لیمو تازه و یک لیوان آب را هم بزنید و یک مکعب خاکشیر یخ زده در آن انداخته و بعد از هم زدن میل کنید.
شربت به لیمو
برای تهیه این شربت شکر را با یک پیمانه آب کمی جوشانده، سپس یک پیمانه آب لیمو تازه اضافه کنید و بعد از کمی جوشیدن خاموش کنید، این شربت را با آب خنک رقیق نموده و میل کنید.
دوغ ترش و تخم شربتی
دو قاشق غذاخوری تخم شربتی را در آب خیسانده، با یک لیوان دوغ ترش رقیق مخلوط کنید و خنک بنوشید.
منبع: فرارو